Política

El ple de Lloret aprova la congelació d'impostos

Tots els grups, excepte CiU, van donar suport a una moció d'ICV-EUiA que obliga l'alcalde a votar en contra de les retallades en sanitat al consell de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir les ordenances pel 2014, que a grans trets no representen gaires canvis. De fet, la majoria d'impostos i taxes es modifiquen, com és el cas de l'IBI, l'IAE i la recollida d'escombraries. A la proposta s'hi van incorporar al·legacions del PSC i ICV-EUiA, i es va aprovar amb els vots favorables de CiU i ERC (al govern), el PSC i ICV-EUiA i l'abstenció del MILLOR, el PP i el regidor no adscrit.

La situació de minoria del govern de CiU i ERC es va palesar ahir en molts punts. Una modificació de crèdit que es proposava, per un import aproximat de 900.000 euros, va acabar retirant-se per buscar els suports necessaris, i es va aprovar una moció presentada pel grup d'ICV-EUiA per a la recuperació dels serveis sanitaris a la Selva marítima, que va fer que la sala s'omplís de públic i el punt s'avancés en l'ordre del dia. La moció clama contra les retallades a l'Hospital de Blanes i la pèrdua de serveis a la Selva marítima, i en un dels seus punts exigeix que l'alcalde, Romà Codina, voti en contra de les retallades proposades per la direcció de la corporació en el consell rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L'oposició en pes i ERC, soci de govern de CiU, van donar suport a la moció, mentre que CiU es va abstenir. Codina va demanar que es retirés, va llegir un document de la corporació que explica les retallades (que, segons la corporació, no ho són) i va preguntar per què ICV-EUiA no demana a l'alcalde de Blanes que també hi voti en contra. El portaveu d'ICV, Javier Rodríguez Pacios, va respondre que l'alcalde de Blanes no està al consell rector: “La segona moció que presenti serà perquè vostè marxi del consell, perquè no entén res. És més greu del que pensava. Els que componen el consell rector són uns inútils, i no valen per gestionar l'hospital i la medicina de la comarca”, va etzibar Pacios a Codina.

L'últim punt de l'ordre del dia va ser la moció presentada per l'oposició per crear una comissió d'investigació sobre el sobrecost de la piscina municipal, que encara no s'ha pogut obrir. Pacios va llegir la moció, que busca “depurar totes les responsabilitats” de qui va ordenar executar les obres de modificació de contracte de la construcció de la piscina, i que constitueixen un sobrecost d'1.606.905 euros. Els arguments de govern i oposició van ser els que ja s'han sentit en molts plens anteriors. Es va acabar aprovant (amb una esmena) amb el sí de tots excepte CiU, que hi va votar en contra, i l'abstenció d'ERC.

LA FRASE

La segona moció serà perquè deixi el consell rector de la corporació, perquè no entén res
Javier Rodríguez Pacios

LA XIFRA

1,6
milions
d'euros és el sobrecost que va tenir la piscina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.