Política

Rajoy: “El signe dels temps és la integració i no l'aïllament”

El president de la Generalitat i el president espanyol se saluden fredament a l'arribada al fòrum euromediterrani que se celebra a Barcelona

Artur Mas arriba al Palau de Pedralbes abans que Mariano Rajoy i aprofita per saludar els assistents en una sala annexa

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dimecres a Barcelona que el món camina irremissiblement cap a processos d'integració, que “el modern és la unió, no la disgregació” i que “el signe dels temps és la integració i no l'aïllament”.

Rajoy ha llançat aquest missatge en la seva intervenció a l'acte inaugural del I Fòrum Econòmic del Mediterrani, al qual el president de la Generalitat, Artur Mas, només ha assistit al principi per saludar el cap de l'executiu espanyol i la resta de participants en el mateix. Mas i Rajoy s'han saludat fredament. I el president de la Generalitat també ha pogut saludar el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, amb qui ha exhibit més cordialitat que amb Rajoy.

Després de les salutacions protocol·làries, Mas ha marxat cap al Parlament i no s'ha quedat, per tant, a escoltar el discurs del president espanyol. Val a dir, però, que Artur Mas ha arribat al Palau de Pedralbes abans de l'arribada de Rajoy i ha aprofitat per saludar els assistents, els ministres d'Exteriors d'Algèria, França, Itàlia, Líbia, Malta, Mauritània, el Marroc, Portugal, Espanya i Tunísia, que s'han instal·lat en una de les sales del complex a mesura que arribaven al Palau de Pedralbes.

Mariano Rajoy, en el seu discurs, sense referir-se de forma explícita al debat existent sobre el futur de Catalunya, ha subratllat que Barcelona, “com a ciutat mediterrània, catalana i espanyola”, és exemple de tantes aportacions que poden harmonitzar-se positivament en un projecte comú que no exclou ningú i beneficia tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.