Política

ERC avisa que la data i la pregunta de la consulta arribarà al Congrés “en qüestió de setmanes”

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, aprofita el debat de totalitat de la Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2014 per anunciar-ho

El republicà assegura que la pregunta serà “més o menys” així: “Està vostè a favor de la independència de Catalunya? ‘Sí' o ‘No'”

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha aprofitat el debat de totalitat de la Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2014 per advertir que la data i la pregunta de la consulta sobiranista a Catalunya arribarà al Congrés “en qüestió de setmanes”. Durant la seva intervenció, Bosch ha assegurat que la pregunta a la qual se sotmetrà als catalans perquè decideixin sobre el seu futur serà “més o menys” així: “Està vostè a favor de la independència de Catalunya? ‘Sí' o ‘No'”, ha plantejat.

El republicà català ha censurat que el govern espanyol castigui amb els seus Pressupostos la “frivolitat” o les intencions “díscoles” d'una majoria dels catalans que advoquen per l'autodeterminació i que fins i tot ho vegin normal. “És això el que fan als seus fills quan els comuniquen que es volen emancipar? Els treuen el plat de la taula?”, ha preguntat Bosch a la bancada popular.

El diputat republicà ha criticat “l'asfíxia” econòmica a la qual sotmet el PP a Catalunya i l'expulsió dels diputats de la tribuna del Congrés per no parlar el seu idioma. També ha criticat la imposició d'una Llei d'Educació que vol “fer saltar pels aires” el model escolar català o l'arraconament del president de la Generalitat, Artur Mas, quan el visiten mandataris.

I ho ha fet per assegurar que Catalunya solucionarà aquesta situació a les urnes, “que és com se solucionen els problemes grans en democràcia”, i per avisar que en qüestió de setmanes entrarà al Congrés la data i la pregunta de la consulta secessionista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.