Política

ICV rebutja l'oferta de Rubalcaba perquè “sacrifica” la consulta

La portaveu ecosocialista afirma que la proposta del PSOE queda “lluny d'un federalisme de debò” perquè no reconeix el dret a decidir

Assegura que “no convenç” ni als federalistes que hi ha a Catalunya

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha rebutjat aquest divendres l'oferta que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, li ha fet al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè es voti una reforma de la Constitució com a substitució d'una consulta sobre el futur de Catalunya.

“Qualsevol proposta dels partits és legítima i està bé perquè significa que reaccionen i es mouen, però no pot ser a costa de sacrificar la voluntat de Catalunya de poder votar i decidir”, ha afirmat.

A més, Ortiz ha considerat que la proposta dels socialistes queda “lluny d'un federalisme de debò” perquè no reconeix la plurinacionalitat de l'Estat, ni que Catalunya és una nació, ni el dret a decidir dels catalans. L'ecosocialista ha defensat que Catalunya vol decidir el seu futur polític i que ho vol fer en referèndum i en “clau catalana”.

“Fins i tot als federalistes que hi ha a Catalunya no els convenç una proposta que no reconeix la plurinacionalitat, no reconeix Catalunya com a nació ni el dret a decidir”, ha sentenciat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia