Política

Cicle de conferències d'El Punt Avui sobre la Catalunya que ve

Comença dilluns vinent al Born, es fa conjuntament amb l'entitat Moment Zero i l'inaugura Àngel Castiñeira

Quina és la Catalunya que ve? Quins són els reptes del país els pròxims mesos o anys? Amb la voluntat de respondre a aquestes preguntes, El Punt Avui inicia aquest dilluns un cicle de conferències que s'allargarà durant aquest 2013 i tot el 2014. Convençuts que el país viu un moment històric en què cal unir esforços, El Punt Avui i l'associació Moment Zero, que s'acaba de constituir, han arribat a un acord per celebrar el cicle de conferències en un espai emblemàtic, el centre cultural El Born.

En aquest espai, dilluns vinent s'hi farà la primera conferència, que a mena d'introducció de totes les que vindran al darrere –pensades per analitzar sectorialment la situació que travessa el país i els reptes dels pròxims mesos– impartirà el director de la càtedra Lideratges i Governança Democràtica, el professor Àngel Castiñeira. Castiñeira és, a més, membre del Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement de l'economia de Catalunya, i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional. Castiñeira dibuixarà en la seva intervenció els principals problemes que es troba el full de ruta traçat pel govern català, alertarà dels riscos d'aquesta situació i farà una pinzellada, sector per sector, de què caldria canviar en un futur si Catalunya optés definitivament per convertir-se en un estat propi.

El cicle de conferències es durà a terme en aquest espai emblemàtic que és El Born, sempre en dilluns –habitualment el darrer dilluns de cada mes– i el format habitual serà el d'un dinar seguit de la conferència del ponent i d'una conversa col·loqui en què els assistents podran fer preguntes al convidat sobre el contingut de la seva intervenció.

En la conferència inaugural de dilluns, per a la qual ja està tancat el període d'inscripció, s'hi havien inscrit fins ahir a la nit prop de cent vint persones. Alcaldes, càrrecs de govern, membres de les principals formacions polítiques del país, membres d'associacions i entitats culturals i esportives i empresaris són el gruix principal dels assistents.

Àngel Castiñeira sosté en la seva primera intervenció, com es pot comprovar en l'entrevista que acompanya aquesta informació, que Catalunya està en aquests moments en una guerra freda de baixa intensitat i sosté que en els pròxims mesos grans col·lectius podrien optar per la insubmissió per protestar per les decisions que està adoptant l'Estat en el seu terreny. El president del grup Hermes Comunicacions, Joaquim Vidal, i el director d'El Punt Avui donaran la benvinguda als assistents i, una vegada Castiñeira hagi fet la conferència, el col·loqui serà moderat pel vicedirector del diari, Carles Ribera.


El cicle s'inicia aquest dilluns
i s'allargarà durant tot el 2014

El “Moment Zero”

El Punt Avui engega aquest cicle de conferències després d'arribar a un acord amb l'entitat Moment Zero, que s'ha constituït recentment i que està formada per un col·lectiu de joves del país convençuts del seu paper en aquest procés. L'entitat sosté que, de la mateixa manera que durant la transició del franquisme a la democràcia una sèrie de gent va contribuir a fer possible el pas d'un sistema a l'altre, ara és el moment que una nova generació intervingui i contribueixi, públicament, a fer aquesta segona transició, que ha de tenir com a objectiu final que Catalunya esdevingui un estat independent. “Som una nació i volem un estat.” Amb aquesta declaració de principis engega el manifest fundacional d'aquest col·lectiu, que hi afegeix: “Catalunya es troba davant el moment històric més determinant dels darrers 300 anys. El catalanisme s'acosta a fer realitat l'anhel d'aconseguir, de manera pacífica i democràtica, un estat propi per a la nació catalana que permeti el desenvolupament d'una societat lliure, pròspera i moderna. Catalunya s'acosta al moment zero d'un nou cicle, el seu naixement com a estat. Moment Zero és un espai de relació generacional dins el catalanisme que promou el debat d'idees i convida a l'acció en favor del dret a decidir i de l'estat propi.” L'entitat, que es presentarà públicament en els pròxims dies, hi afegeix: “Moment Zero és una associació catalanista que té per objectiu demostrar a la societat catalana la viabilitat de Catalunya com a nou estat europeu.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia