Política

El president del Parlament Europeu es reunirà amb Mas dijous a Barcelona

La trobada amb Schulz tindrà lloc poques setmanes després que diversos dirigents europeus hagin alertat que una Catalunya independent quedaria fora de la UE

El socialista alemany també mantindrà contactes amb la cúpula del PSC i amb l'alcalde de Barcelona

El president de la Generalitat, Artur Mas, es reunirà a Barcelona amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, que realitzarà diversos actes a la capital catalana el pròxim 31 d'octubre, entre ells una trobada amb la cúpula del PSC, segons fonts coneixedores dels contactes.

Mas i Schulz mantindran una reunió pocs mesos després que tant el portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, i autoritats de la Comissió Europea, com el vicepresident i comissari de la Competència, Joaquín Almunia, alertessin que, segons els tractats europeus, una Catalunya independent sortiria de la UE.

No obstant això, el Govern de CiU sosté que amb voluntat política es podria donar encaix a un eventual estat català a la UE i manté la seva voluntat de seguir en el bloc comunitari sigui quin sigui el resultat del procés sobiranista.

Schulz iniciarà la jornada a Barcelona dijous que ve amb un esmorzar informatiu al qual assistirà també l'antic cap de la diplomàcia europea, Javier Solana, i posteriorment mantindrà la reunió amb el president català.

Tot seguit, el socialista alemany es dirigirà al carrer Nicaragua, on s'entrevistarà amb el líder del PSC, Pere Navarro, i amb els dirigents socialistes Miquel Iceta i Esther Niubó.

L'agenda de Schulz a Barcelona també inclou una visita a una entitat del tercer sector, Apunts, i l'acte de presentació del seu propi llibre, Europa, la última oportunidad, a la seu d'RBA. Abans, Shulz també mantindrà una reunió amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia