Política

El govern proposa apujar un 0,5% el sou als funcionaris

Els salaris públics estan congelats des de fa tres anys i la Generalitat mantindrà la retallada de la paga extra

CCOO replica que la pujada seria de 5 euros per a un treballador que cobri 1.000 euros

Les negociacions entre la Generalitat i els sindicats de treballadors públics continuen enquistades. El govern català va proposar ahir desencallar el conflicte apujant el sou dels funcionaris i treballadors públics durant el 2014 al voltant d'un 0,5%, és a dir, actualitzar-los amb l'increment de l'IPC d'aquest any. Tanmateix, els sindicats UGT i CCOO veuen insuficient la proposta. Els salaris públics fa ja tres anys que estan congelats i experimenten una retallada equivalent a un 7% del sou per la reducció de la paga extraordinària.

La Taula General de la Funció Pública continua les reunions entre govern i sindicats per negociar les condicions laborals de milers de treballadors públics, des de policies fins a mestres d'escola. El coordinador de l'àrea pública de CCOO, Xesús González, va denunciar ahir que la proposta de la Generalitat suposaria només rebre uns 5 euros per a un treballador que cobri 1.000 euros al mes, mentre que l'eliminació d'una de les pagues extres suposa en el cas d'un mileurista una retallada de 90 euros. La Generalitat manté ara per ara la idea de continuar reduint una de les dues pagues extres el 2014.

El conseller Mas-Colell ja va dir al setembre que el pressupost de l'any que
ve, que teòricament han d'aprovar amb el suport d'ERC, mantindrà les actuals retallades salarials. Artur Mas, però, va prometre que retornaria la paga extra del 2014 si l'Estat compensava la Generalitat per l'impost als dipòsits bancaris.

LA FRASE

El govern diu que té voluntat de negociar, però no vol tancar cap proposta concreta i fa redaccions ambigues
Xesús González
ccoo (àrea de funció pública)

El PSC protesta per les pensions

El PSC llançarà durant els mesos vinents una campanya per mostrar la seva “frontal oposició” a la reforma de les pensions impulsada pel govern espanyol. Fins i tot es planteja impugnar-la davant el Tribunal Constitucional. El PSC distribuirà milers de fullets per recordar que Rajoy va dir el setembre del 2012: “Si hi ha alguna cosa que no tocaré són les pensions.” En canvi, segons el PSC, els pensionistes poden veure retallada en deu anys entre un 18% i un 25% la seva prestació. El portaveu, Jaume Collboni, opina que
la reforma del govern del PP suposarà que les pensions
es revalorin anualment un 0,25%, independentment de quant pugi el cost de la vida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia