Política

Mas: “Volem votar, no som extremistes ni radicals”

El president vindica el dret a buscar “el millor per als 7,5 milions de catalans” sense deixar “de tocar de peus a terra”

Els sectors que reclamen que es posi fre al repte sobiranista i l'escalada de tensió entre el govern català i l'espanyol han inoculat els darrers dies en el debat públic la dialèctica entre una posició moderada, que associen a l'aposta pel diàleg sense limitacions, tampoc temporals, entre els executius d'Artur Mas i Mariano Rajoy, i una per a ells extremista o radical, que correspon als plantejaments, maximalistes a parer seu, que fins ara han mantingut la Generalitat i les forces sobiranistes. Ahir, Mas ho va negar completament: “Un poble avesat en la cultura, la barreja, el comerç i la indústria, i amb mentalitat oberta, no pot ser extremista. Les nostres armes no són les de la radicalitat”, va vindicar.

No, pel president, l'aposta sobiranista no és “extremisme ni excentricitat”, sinó senzillament un intent de “votar i buscar el millor per als set milions i mig de catalans, els que estan a favor i els que estan en contra del dret a decidir”. Mas va reclamar “el dret a intentar-ho” per defensar “els ideals de llibertat, igualtat de deures, drets i oportunitats i justícia social” després de dècades de “col·laboració lleial i fins i tot íntima” amb l'Estat.

Però per no descuidar cap front hi va haver, això sí, lleus picades d'ullet als que reclamen esgotar la via dialogada, en advocar Mas per mantenir l'ambició i “jugar les millors cartes”, però “sense perdre en cap moment el sentit de la realitat, de tocar de peus a terra”, i “adreçant-se amicalment a tots els altres”.

Acompanyat pel nucli dur de CDC, Mas tancava així l'acte de lliurament del XVII Premi Trias Fargas d'assaig polític, que atorga la Fundació Catdem, vinculada a Convergència, i que va ser per a Joan Vergés, per l'obra Eines esmolades, espigues de juny. Raons per la nació, la llengua, la secessió i la democràcia. Per cert, quan el guardonat, professor de filosofia a la UdG, va criticar el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, per haver dit que si deixés la política no es dedicaria a la docència perquè es cobra poc, hi va haver una ovació.

LA FRASE

Tenim el dret i el deure d'intentar el millor per al poble. Aixequem la bandera de la normalitat
Artur Mas
President de la Generalitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia