Política

POLÍTICA

CiU reclama a l'Estat 179 milions per a inversions a Girona

Els quantifiquen en 109 esmenes que han presentat al nou pressupost

El grup de CiU al Congrés dels Diputats ha presentat un paquet d'esmenes al pressupost general de l'Estat per l'any que ve, de les quals 109 fan referència a temes específics que afecten les comarques gironines i que es quantifiquen en 179 milions d'euros. Les esmenes se centren en àmbits clars, com ara infraestructures, educació, cultura, agricultura, medi ambient i defensa.

El diputat convergent Jordi Xuclà creu que “és lamentable que el govern del PP abandoni d'aquesta manera” les comarques gironines. Unes inversions que, en paraules de Xuclà, posen de manifest que “continua sent insuficient la dotació prevista per part del govern espanyol per a les comarques gironines i el conjunt de Catalunya”.

Jordi Xuclà lamenta que l'Estat continuï marginant obres importants per Girona, com ara l'N-II, de la qual posa com a exemples els trams Caldes-Tordera i Girona-Figueres, la variant d'Olot, les obres al port marítim de Torroella de Montgrí i l'Estartit o els camins de ronda. També reclama que es tingui en consideració destinar una dotació econòmica a la compra del fons artístic Santos Torroella, així com també a la construcció de l'arxiu de la demarcació de Girona. Xuclà ha reiterat que aquest nou pressupost demostra que l'Estat s'ha retirat de les comarques gironines.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia