Política

política municipal

S'obre una investigació per l'ús del registre de Vidreres

L'alcalde admet haver-lo utilitzat de manera irregular i el secretari ho certifica

L'oposició s'escandalitza i alguns regidors demanen al batlle la dimissió

Camps carrega contra el PSC

El ple de Vidreres va aprovar ahir crear una comissió d'investigació sobre l'ús del registre municipal després que se'n detectessin presumptes irregularitats, quan l'alcalde, Jordi Camps (CiU), no va registrar els requeriments sobre la investigació a què el sotmet l'Oficina Antifrau. “No és el millor funcionament, tot és millorable; és interessant que una comissió d'investigació pugui portar millores al registre municipal i a altres unitats administratives per donar garanties absolutes”, va explicar Antoni Esqué, secretari municipal, en el decurs del ple. Aquest va certificar que “determinats documents no havien estat registrats d'entrada”, en referència als requeriments d'Antifrau. I a preguntes de l'oposició va sentenciar: “A dia d'avui no em consta que s'hagin registrat.” La creació de la comissió d'investigació es va aprovar amb els vots de l'oposició en bloc: el PSC, VsT-ERC, el PP i el regidor no adscrit a cap grup, i amb els vots en contra de CiU, al govern en minoria.

“L'alteració del registre municipal va ser un dels principals motius per argumentar la nostra sortida del govern”, va recordar Eduard Adrobau, portaveu de VsT-ERC, i fins fa unes setmanes primer tinent d'alcalde. Adrobau va revelar una conversa de Camps a la junta de govern en què l'alcalde hauria admès haver reservat diversa numeració del registre municipal per posteriorment, quan cregués oportú, poder registrar les notificacions d'Antifrau. “Vam tenir la sensació que hi havia manipulació del registre i no en volíem ser còmplices”, va sentenciar Adrobau. Camps va admetre ahir haver fet aquestes afirmacions als companys de govern sobre l'ús indegut del registre, però hi va afegir que en realitat no ho havia portat a la pràctica: “Es va comentar en aquella junta, però l'endemà vaig dir que no era veritat i que no hi havia números reservats.”

El ple municipal celebrat ahir va ser forçat pels partits de l'oposició. Els diversos regidors van sotmetre a un tercer grau tant l'alcalde com el secretari, però tots dos es van enrocar i no van respondre gairebé a cap de les qüestions dels grups. El secretari es va emparar en l'argument que ja es tractaria en la comissió d'investigació. Camps sovint també es va negar a respondre: “Ja ho vam explicar en un comunicat de premsa”, va respondre en alguna ocasió.

Petició de dimissió

En un ple amb moments de força tensió, es van sentir peticions de dimissió. “Si jo fos vostè tindria dignitat i presentaria la dimissió; és una presa de pèl: vagi a casa a reflexionar una mica”, li va etzibar la socialista Ruth Rosique, que va denunciar la desaparició de documentació del registre. Pel PP, Ernesto Torres va convidar l'alcalde a presentar una qüestió de confiança: “Només confia en vostè el seu grup”, va dir.

Es defensa atacant

Quan ja s'havien debatut els punts de l'ordre del dia proposats per l'oposició i, teòricament, el ple ja havia acabat, Camps va prendre la paraula per carregar durament contra l'anterior govern, del PSC. “Potser és l'hora d'explicar tot el que hem trobat als calaixos”, va amenaçar. “S'havien agafat l'Ajuntament com si fos el seu centre privat de negocis”, va sentenciar.

LA FRASE

No és el millor funcionament; és interessant que una comissió pugui portar millores al registre municipal
Antoni Esqué
Secretari municipal

Condemna a l'alcalde per l'aigua

L'oposició també va fer valer la seva majoria per aprovar una condemna per haver “ocultat informació al ple” en relació amb el subministrament de l'aigua. Aquest punt va provocar una polèmica sobre si l'alcalde havia informat o no d'una carta de l'ACA que alertava l'Ajuntament dels deutes de les companyies de l'aigua i de les possibles conseqüències per a l'Ajuntament. “Estem pendents de tenir l'acta transcrita; crec recordar que l'alcalde hi va fer una breu referència sense entrar en més detalls”, va explicar el secretari. Els diversos portaveus van assegurar no haver-se donat per al·ludits aleshores. “A nosaltres no ens van informar de la carta i en canvi a Rec Madral sí que se li va passar: el senyor alcalde treballa per a Rec Madral o per al seu poble?”, es va preguntar Bosco Anton, regidor de VsT-ERC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia