Política

Un 96% dels partidaris del sí anirien a votar en la consulta

Els votants unionistes es mobilitzen menys, segons un estudi de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials

Una enquesta sobre una mostra de 800 persones elaborada per l'Institut de Ciències Polítiques i Socials conclou que la mobilització entre els partidaris de la independència de Catalunya és més alta que la dels que hi són contraris. Així, segons l'estudi, els ciutadans que votarien que sí farien efectiu l'acte d'anar a dipositar la papereta a l'urna el dia del referèndum en un 96% dels casos. En canvi, el grau de participació cau en el 80% en el cas dels partidaris que Catalunya segueixi dins l'Estat espanyol. Pel que fa als indecisos, només un 41% mostren el seu convenciment que acudirien a les urnes.

D'acord amb l'estudi, també creix la distància entre els partidaris del sí i del no. Tot i que els sobiranistes es mantenen en el 49% respecte al sondeig que es va fer l'any passat, els unionistes perden suports: del 29% passen al 25%. És a dir, que els favorables a la independència suposen el doble dels que s'hi oposen. Pel que fa a les preferències, la independència és l'opció preferida per a un 42% dels enquestats, mentre que una quarta part es decanten perquè Catalunya sigui una comunitat autònoma i tan sols un 18% prioritzen un estat federal.

Per partits, l'electorat de la CUP, ERC, C's i el PP són els que ho tenen més clar. És a dir, que els seus votants s'inclinen de manera absoluta pel sí en el cas dels dos primers i pel no en el cas dels dos segons. Altres formacions, en canvi, tenen les bases més fracturades. Menys en el cas de CiU –en què els favorables a la independència representen una clara majoria del 65%–, però més accentuada en el cas d'ICV i el PSC. La diferència entre aquests dos és que a ICV hi guanya el sobiranisme i en el cas del PSC, l'unionisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.