Política

hisenda municipal

El ple aprova unes ordenances continuistes a Vidreres

Es congelen totes les taxes menys la de residus

VST-ERC i el PSC hi donen suport i el PP s'absté

Les taxes i preus públics a Vidreres per a l'any que ve seran pràcticament igual que els de l'any passat. La major part de les ordenances han quedat congelades. Només se n'han modificat dues, una de les quals és la de residus, que s'incrementa segons l'IPC, un 0,9%. L'alcalde, Jordi Camps (CiU), va explicar que el servei de recollida d'escombraries és deficitari i que no es podia congelar. L'alcalde va destacar la política de bonificacions pel bon ús de la deixalleria. “Retornem al voltant de 30.000 euros als veïns que fan servir correctament el servei de deixalleria”, va explicar.

Aquesta ordenança va ser aprovada per gairebé tota l'oposició. El PP es va abstenir, perquè segons el seu regidor, Ernesto Torres, “tots els ciutadans ens veiem afectats per la crisi econòmica i la realitat és que la pressió fiscal cada cop és més gran per als ciutadans”. Camps li va explicar que només s'incrementava l'IPC en la de residus i que la resta quedaven congelades. No el va convèncer. La resta de l'oposició, el PSC, VST-ERC i el regidor no adscrit, sí que ho van aprovar.

“La taxa és correcta; els ciutadans i l'administració fan un esforç important”, va assegurar Eduard Adrobau, portaveu de VST-ERC, fins fa dos mesos soci de CiU al govern local. Adrobau, que fins al trencament del pacte era el responsable de Medi Ambient, va destacar els “bons resultats” d'aquesta taxa implementada fa dos anys. Ruth Rosique, portaveu del PSC, va demanar fer més publicitat de les bonificacions, però es va felicitar d'haver pogut “consensuar les ordenances encara que sigui per imperatiu perquè estan en minoria”.

La intenció del govern local era aprovar altres canvis en les ordenances, però la possibilitat que l'oposició els els tombés va fer que es fessin enrere. Algunes, però, tornaran al ple després d'un altre debat amb els partits, per exemple l'IBI i els preus d'obertura de nous establiments. La voluntat és que tots dos s'abaixin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia