Política

Junqueras defensa el missatge de “força” llançat a Brussel·les i Duran el veu contraproduent

El president d'ERC afirma que els ciutadans “no ens rendirem” i que “si el govern espanyol té instruments per impedir la democràcia, nosaltres també tenim eines”

Remarca que la proposta d'aturar l'economia catalana és més una “demostració de força” que una proposta en ferm

Duran critica el missatge del líder d'Esquerra perquè “és completament contraposat als interessos de Catalunya”

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que l'objectiu del discurs que va fer aquest dimecres a Brussel·les és transmetre la “força” que té la societat civil catalana, que ha mobilitzat prop de dos milions de persones arreu del país de forma pacífica per reclamar la independència. En declaracions a Catalunya Ràdio ha remarcat que va voler enviar un missatge a Europa i a l'Estat, avisant que “si el govern espanyol té instruments per impedir la democràcia, nosaltres també tenim eines”. “Si el govern espanyol ens posa moltes traves per poder votar, els ciutadans no ens rendirem”, ha insistit.

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha respost també a Catalunya Ràdio les declaracions de Junqueras. Duran ha considerat que el missatge llançat aquest dimecres a Brussel·les pel líder d'ERC és “completament contraposat als interessos de Catalunya” i que “no és una proposta que tingui quatre dits de front”. “És anar contra el propi objectiu de la independència” i considera que ho va dir “en el pitjor lloc”.

Junqueras ha precisat que les seves paraules s'haurien d'interpretar més com “una demostració de força” que d'una proposta “en ferm”. A més, ha puntualitzat que ell no va utilitzar la paraula “vaga” i que la decisió l'ha de prendre la societat civil. “Però ho podríem arribar a fer”, ha avisat.

Per Junqueras ha assegurat que “el missatge dit a Brussel·les té un valor especial perquè els sectors financers han de saber que no ens rendirem” i ha explicat que el seu discurs volia “apel·lar a la força de la gent”.

De la mateixa manera s'ha expressat a Els matins de TV3 la número dos d'ERC, Marta Rovira, que ha assegurat que mentre la societat civil utilitzi vies democràtiques “guanyarem” i s'aconseguiran els suports internacionals que es vulgui. I ha avisat que “cap dirigent es pensi que això és pot dirigir”. “Aquest procés és imparable”, ha assegurat, tot recordant que és els ciutadans ja van decidir a les urnes que la seva voluntat és exercir el dret a decidir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia