Política

El PSC celebra diumenge un Consell Nacional extraordinari per fixar la postura en la consulta

Els socialistes catalans volen fixar la nova posició del partit respecte al dret a decidir

El PSC celebrarà aquest diumenge 17 de novembre un Consell Nacional extraordinari per abordar la postura del partit al voltant de la consulta, i en què el seu primer secretari, Pere Navarro, presentarà l'informe polític.

Segons han explicat fonts del partit, Navarro ha considerat “oportú” celebrar diumenge que ve aquest acte, que reunirà a la seu del partit la seva executiva i els membres del Consell, per tractar diferents temes de la situació política catalana immersa en el procés sobiranista, entre ells, el referèndum d'autodeterminació.

Precisament, la celebració d'aquest Consell Nacional extraordinari arriba en la mateixa setmana en la qual el PSC s'ha “desmarcat” del consens dels partits favorables a la consulta, en no sumar-se a l'acord al qual han arribat CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP per sol·licitar el traspàs a la Generalitat de la competència de referèndums a través de l'article 150.2 de la Constitució.

D'acord amb les citades fonts consultades, aquest serà un dels punts que tractarà la direcció del partit a la reunió extraordinària d'aquest diumenge.

Els socialistes catalans rebutgen completament sol·licitar la competència de referèndums sense un acord previ amb el Govern, cosa que el seu líder, Pere Navarro, ha qualificat de “nyap”.

En declaracions a la Xarxa Ràdio, el secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, ha precisat que en el consell de diumenge el partit fixarà la seva nova posició respecte al dret a decidir.

“El que es decideixi, s'haurà d'acatar. Veurem llavors qui és coherent i qui no. I no és cap amenaça”, ha afegit Balmón, qui ha avançat que, en aquests moments, el PSC “està més prop del 'no' que de l'abstenció en la votació al Parlament de la sol·licitud de competència de referèndums.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia