Política

Els díscols del PSC defensen una “posició inequívoca” pel dret a decidir”

Joan Ignasi Elena i Àngel Ros defensen el seu dret a aportar una visió diferent dins del partit, hores abans de reunir-se amb Pere Navarro

Neguen que la diversitat d'opinions dins la formació provoqui un trencament i aposten per seguir dins dels socialistes catalans sigui quina sigui la postura que defensi el Consell Nacional

Aquest migdia els representants dels sectors crítics del PSC es reuneixen amb el primer secretari del partit, Pere Navarro, que ha convocat un Consell Nacional extraordinari per aquest diumenge amb l'objectiu de marcar una nova línia pel que fa al dret a decidir. Joan Ignasi Elena i Àngel Ros, representants dels corrents crítics Avancem i Agrupament socialista respectivament, han defensat que el partit ha de seguir defensar el dret a decidir perquè és la postura majoritària dels ciutadans de Catalunya i també han apostat per seguir dins del partit, malgrat el que es decideixi diumenge, perquè consideren que el PSC ha de seguir convivint, com ha fet sempre, amb la pluralitat d'opinions dels seus militants

El diputat, membre de l'executiva del PSC i un dels dirigents del corrent crític Avancem Joan Ignasi Elena ha defensat aquest divendres des de Catalunya Ràdio que el partit ha de tenir “una posició inequívoca pel dret a decidir”. Amb tot, ha remarcat que si finalment diumenge en el Consell Nacional extraordinari, es decideix que el partit baixi del tren en l'aposta pel dret a decidir, des d'Avancem “continuarem defensant que és un error”. De fet, Elena considera que el PSC no té “amo” i que un dels seus objectius és evitar que l'actual direcció del partit “s'apropiï del que ha estat el PSC”, tot recordant que les formacions són “patrimoni del país i som hereus d'un passat”. “El PSC sempre ha estat un partit sense amo i al servei dela gent”, ha insistit.

De fet, Elena considera que si el PSC decideix no apostar per la defensa del dret a decidir serà una postura que no entendrien “els nostres electors ni la majoria del país”. Elena ha recordat que la proposta de presentar una resolució al Congrés a través del 150.2, per demanar el traspàs de competències pel que fa a la convocatòria de referèndums, és una via “legal i acordada”, tal com sempre ha demanat el PSC.

“No hi ha voluntat de trencament”

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat en declaracions a TV3 que el PSC no pot abandonar la defensa del dret a decidir perquè la societat catalana ha fet seva aquesta reivindicació. “El PSC ha de defensar i impulsar el que els catalans decidim el nostre futur”, ha afirmat. També ha assegurat que malgrat que el corrent que ell representa i la resta de veus crítiques dins del PSC aporten opinions diferents “no hi ha voluntat de que hi hagi un trencament” dins del partit. “No marxaré del PSC”, ha afirmat responent a la pregunta de què faria si diumenge en el Consell Nacional que renuncia al dret a decidir. “No m'he plantejat mai deixar el PSC”, ha afirmat, tot defensant que cal exercir el dret a decidir, com diu Navarro, de forma legal i ha apostat per dialogar amb l'Estat.

Per Ros, cal que la direcció “torni a gestionar la pluralitat” dins del partit, com ha passat sempre. “El PSC no està trencat, hi ha diferents visions amb un projecte socialdemòcrata comú”. “Dins del projecte del PSC hi ha diferents visions tant estratègiques com tàctiques de la visió catalana”, ha insistit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia