Política

Un jutjat donarà tràmit a la causa per les quotes a l'AMI

La delegada espanyola va denunciar l'Ajuntament de Begues perquè finança l'entitat independentista

El jutjat número 14 de Barcelona ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu interposat per la Delegació del Govern a Catalunya contra l'Ajuntament de Begues perquè paga una quota anual a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Segons el consistori, l'Estat els va enviar al juny un requeriment sobre el text de l'acord entre l'Ajuntament i l'AMI en què s'estipulava el pagament d'una quota anual de 745,5 euros a l'entitat independentista.

La delegada, María de los Llanos de Luna, va ordenar a l'advocacia de l'Estat la interposició de recursos per la via del contenciós administratiu contra els acords d'ajuntaments i consells comarcals en què s'aprovava el pagament de la quota anual com a membres de l'AMI, ja que “suposa una afectació de fons públics per a finalitats que no són de competència municipal”. Amb l'informe de l'advocacia de l'Estat, De Luna va donar l'ordre d'impugnació del pagament de factures a l'AMI quan es va tenir constància que es van existir.

Aquest fet és un capítol més en l'enfrontament que mantenen l'AMI i De Luna. Dijous, a Solsona, l'entitat va decidir portar la delegada del govern espanyol als jutjats per malversació de diner públic en la croada que porta a terme contra l'independentisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia