Política

Mas titlla el to d'Aznar d'“antic, passat de moda i tronat”

El president català contraposa el discurs de l'exlíder del PP al llenguatge de la modernitat pel qual aposta Catalunya

Assegura que el país vol contribuir a un projecte d'Europa modern en lloc d'estar ancorat en el “llenguatge del passat”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat el discurs de l'expresident del govern espanyol José María Aznar d'“antic, passat de moda i tronat”.

Durant la seva intervenció a l'acte de commemoració del 40è aniversari de l'empresa Fujitsu, Mas ha aprofitat l'ocasió per posar en relleu el llenguatge de la modernitat d'aquesta companyia i de Catalunya amb el de l'expresident espanyol, que ha aquest dimarts ha afirmat en declaracions a la cadena Onda Cero que si ell governés enviaria a la presó a aquell qui gosés convocar un “referèndum il·legal”, en una referència implícita a Mas.

Així, el principal objectiu de la diatriba d'Aznar, ha optat per prendre's l'afer amb ironia: “Com que en el debat polític hi ha molt llenguatge antic i passat de moda, i tronat, d'aquells que fins i tot pensen en posar a la presó presidents elegits democràticament, doncs celebro molt que avui estiguem en un lloc on hi ha el llenguatge de la modernitat”.

En aquesta línia, ha contraposat el discurs “antiquat” de l'exlíder del PP a l'aposta de Catalunya per la modernitat que representen “les universitats, les noves tecnologies de la informació i la comunicació, les relacions avançades entre les persones i els nostres centres de producció científica”

El president català ha advocat per construir una Europa “sense duanes, sense barreres i sense fronteres, sinó exactament a l'inrevés: lliure circulació de persones, de capitals, de tecnologies i de béns i serveis”.

Segons ell, “el país vol exactament això: contribuir a aquesta modernitat i no estar ancorat en aquest llenguatge del passat”, ha insistit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia