Política

Rajoy diu que la llei de seguretat garanteix “la llibertat de tots els ciutadans”

Alfredo Pérez Rubalcaba i Joan Coscubiela acusen el govern espanyol de voler “retallar la democràcia”

El cap de l'executiu de l'Estat acusa els dos portaveus de criticar les mesures econòmiques sense oferir cap alternativa

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dimecres que la nova llei de seguretat pública que aprovarà divendres el consell de ministres té com a objectiu garantir “la llibertat i seguretat de tots els ciutadans” i no, com afirma l'oposició, fer emmudir les protestes contra el seu govern. Rajoy ha fet aquestes manifestacions als passadissos del Congrés després que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el portaveu d'ICV, Joan Coscubiela, l'han acusat de voler “retallar la democràcia”.

La nova llei de seguretat pública introdueix multes de fins a 30.000 euros per insultar, amenaçar o vexar als membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat durant una manifestació, i de fins a 600.000 euros per fer concentracions no comunicades, com els escarnis.

El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela, ha aprofitat la sessió de control al govern espanyol per acusar Rajoy de donar “una puntada de peu a la boca a la democràcia” però ha advertit que el govern espanyol i el PP “no aconseguiran callar els ciutadans a les urnes ni al carrer”.

La denúncia també ha vingut per part del secretari general del PSOE, que en la seva pregunta a Rajoy li ha recordat que no es crea ocupació “retallant la democràcia” ni amb “multes que són un disbarat, retallades a la llibertat d'expressió o a la de manifestació”. “Així es retallen drets, però no es crea ocupació”, ha etzibat.

Per contra, el president espanyol ha acusat els dos portaveus de criticar les mesures econòmiques del govern espanyol sense oferir cap alternativa que permeti millorar la situació actual, i s'ha mostrat esperançat que les polítiques d'ICV “no siguin les que van començar el 1917, perquè els seus resultats ja sabem quins han estat”.

El president espanyol no ha fet referència a la llei de seguretat des de dins de l'hemicicle, però posteriorment, en declaracions als passadissos del Congrés, ha negat rotundament que la norma busqui silenciar les protestes.

“En absolut, aquesta llei es debatrà a les Corts, tothom podrà donar els seus arguments, però una de les obligacions del govern és garantir la llibertat i seguretat de tots els ciutadans, i no és cap altra pretensió diferent la que té la llei de seguretat”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia