Política

hisendes municipals

Admesa la querella contra l'alcalde de Blanes per l'IBI

El jutge inicia el tràmit contra Josep Marigó i Francisco Lucio, interventor municipal, per haver perdonat impostos

En canvi, s'arxiva la causa per haver pagat àpats amb la Visa d'alcaldia

El jutjat de Blanes ha admès a tràmit la querella contra l'alcalde de la ciutat, Josep Marigó (PSC), i contra Francisco Lucio, interventor municipal, per un presumpte delicte contra l'ordenació del territori i un altre delicte de tràfic d'influències. El motiu seria haver perdonat l'IBI a diversos immobles, així com altres impostos i taxes. També per haver concedit de forma “il·lícita contra el pla urbanístic”, segons es recull en la interlocutòria, llicències de construcció a dos edificis. El procés va començar per una denúncia del Partit Democràtic de Blanes (PDB) i de Josep Ridaura, president del Club d'Hoquei Blanes.

En canvi, pel que fa al presumpte delicte de malversació de cabals públics, per haver pagat àpats amb la Visa d'alcaldia, no s'ha admès a tràmit la querella perquè els fets, si s'haguessin provat, haurien igualment prescrit, perquè es remunten al 2007.

Els fets van ser denunciats a Antifrau el 2010. La fiscalia hi va intervenir i, després d'una investigació de tres anys per part de la Guàrdia Civil, ho va acabar arxivant perquè va considerar que els fets haurien prescrit o serien de poca rellevància, segons va explicar Benet Salellas, advocat del PDB i Ridaura. Salellas va lamentar la “lentitud de la fiscalia”. Davant l'arxivament de la fiscalia, el PDB i Ridaura van presentar l'estiu passat aquesta querella que ara s'ha admès a tràmit. “No pot deixar de sorprendre'm l'exquisidesa i el garantisme de la fiscalia quan es tracta d'investigar la corrupció, un nivell jurídic que entenem que no és generalitzat quan es tracta de combatre els delictes comesos pels pobres o per la dissidència”, va dir Salellas.

Marigó va explicar ahir que encara no havia rebut cap notificació del jutjat. Es va mostrar esperançat, però, que el procés serveixi per poder explicar-se. “El primer que té ganes de poder donar explicacions sóc jo; sembla un joc de despropòsits”, va assegurar l'alcalde.

Informació a Antifrau

Una altra de les causes entre Ridaura i Marigó també va avançant. El mes de maig passat, el president del Club d'Hoquei va portar a l'Oficina Antifrau el conveni de l'entitat amb l'Ajuntament per com s'ha hagut de justificar la subvenció. Segons va informar ahir el consistori, Antifrau els ha demanat informació i els l'han lliurat.

LA DATA

13.08.13
El PDB i Josep Ridaura
formalitzen la querella contra l'alcalde de Blanes i l'interventor municipal.

LES FRASES

No pot deixar de sorprendre'm l'exquisidesa de la fiscalia en investigar la corrupció
Benet Salellas
Advocat
El primer que té ganes de poder donar explicacions sóc jo; sembla un joc de despropòsits
Josep Marigó
alcalde de blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia