Política

judicial

La secretària d'Amer, contra mig consistori

Es querella contra l'alcalde, el gerent, l'exalcaldessa i el primer tinent d'alcalde

La secretària de l'Ajuntament d'Amer, Concepción Aguilera, ha presentat una querella per assetjament laboral contra l'alcalde, Albert Plana; l'exalcaldessa, Alba Serra; el primer tinent d'alcalde, Narcís Junquera, i el gerent de l'Ajuntament, Sergi Baulida. La notificació judicial va arribar ahir a l'Ajuntament, i l'alcalde va mostrar la seva decepció i sorpresa. “En un moment en què estem intentant pacificar el poble, que surti això...”, va explicar, amb referència als diversos fronts oberts que hi ha als jutjats relacionats amb Amer. Respecte a la querella presentada per Aguilera, va dir que no ha tingut encara temps de mirar-se-la bé. “És un protocol de més de noranta planes”, va justificar. La difícil relació de la secretària amb –com a mínim– part del personal de l'Ajuntament és un tema que va planar en la reunió informativa de divendres passat sobre els pisos Baker. “No és normal que qui ha d'assessorar presenti contenciosos administratius”, va dir l'advocat Carles Mitjà, amb referència a Aguilera. Segons han manifestat en més d'una ocasió fonts municipals, un dels grans problemes que hi ha al municipi és la secretària, que dificultaria el funcionament adient de l'Ajuntament. Una de les situacions més anòmales, segons fonts consultades, és que la secretària guardava amb pany i clau tots els expedients al seu despatx. L'equip de govern li hauria demanat una còpia de la clau, sense èxit, fins que fa uns dies es feia necessari accedir a documents que tenia guardats als expedients i, atès que aparentment la secretària estava de baixa, es va optar per avisar un serraller i canviar el pany. També és habitual, segons les mateixes fonts, que la secretària escridassi l'alcalde i el personal del consistori.

Un poble petit, amb molta feina al jutjat

El municipi d'Amer té poc més de 2.200 habitants i un dels seus principals entrebancs, ara mateix, és l'edifici Baker, construït arran de la carretera de l'entrada de manera irregular (envaeix la via pública). Aquest edifici ha portat al jutjat els exalcaldes Joan Güell (independent, i implicat a més en els també polèmics pisos de la plaça de la Vila), Narcís Junquera (CiU, i actualment primer tinent d'alcalde) i l'exalcaldessa, Alba Serra (CiU), arran de denúncies del cap de l'oposició, Xavier Targa, i altres vilatans. La secretària no és aliena a la polèmica. De fet, els pisos es van construir amb un informe seu en contra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia