Política

Mas-Colell a l'Estat: “Si gestionar les nostres necessitats els crea problemes, no els necessitem, anem pel nostre compte”

El conseller insisteix que les dificultats de finançament “vénen de fora de Catalunya”

Malgrat tot, Mas-Colell “agraeix” a Montoro “l'esperit de col·laboració” dels últims dies

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha estat interpel·lat aquest dijous al Parlament pel diputat del PP de Catalunya, Santi Rodríguez, que li ha preguntat per les dificultats de tresoreria i finançament de la Generalitat. El conseller, cansat d'escoltar a populars i membres de l'Estat dir que Catalunya “és un problema” econòmic, ha esclatat. “Si tan complicat és tot això, ens retornen el control dels nostres impostos i nosaltres farem un acord per finançar la solidaritat. Si es tracta de gestionar les nostres necessitats i això els crea problemes, no els necessitem, el millor és que anem pel nostre compte i tots tan contents”, ha sentenciat el conseller.

I és que Andreu Mas-Colell ha volgut tornar a remarcar que, al seu criteri, en qüestions pressupostàries “el problema està fora de Catalunya”, apuntant així a que les dificultats que posa l'Estat i les seves “deslleialtats, els deutes” i la impossibilitat d'autogestió a Catalunya compliquen la liquiditat i els pagaments de la Generalitat.

Malgrat això, el conseller s'ha congratulat que “la feina dels diputats i senadors catalans” a Madrid hagi pogut facilitar “acords amb l'Estat” per garantir la liquiditat de Catalunya pels propers mesos. Igualment, ha volgut celebrar el canvi de to i “la fi dels malentesos amb l'Estat”. “Com que sóc molt ben educat, vull donar les gràcies al ministre Montoro per l'esperit de col·laboració que ha tingut els últims deu dies”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia