Política

Ortega assegura que el procés de Catalunya cap a la consulta és irreversible

La vicepresidenta del govern subratllar que la consulta “serà legítima, democràtica, responsable i legal”

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, replica que el Parlament de Catalunya “no pot decidir en nom de tots els espanyols”

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha assegurat aquest dijous que, encara que des de l'Estat hi hagi alguns que no vulguin entendre'l, “el procés que ha iniciat Catalunya perquè pugui decidir (en una consulta) el seu destí és absolutament irreversible”. Segons ha indicat Ortega en resposta a una interpel·lació plantejada en el ple del Parlament pel líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, “la voluntat majoritària de Catalunya ha de ser canalitzada en una consulta i el govern treballarà perquè aquesta sigui possible”.

La vicepresidenta Ortega ha apuntat, en aquest sentit, que el govern “seguirà treballant per complir la declaració de sobirania aprovada pel Parlament” el mes de gener passat, a fi que “els catalans puguin decidir democràticament si desitgen que Catalunya es constitueixi en un Estat propi”.

Després de subratllar que la consulta “serà legítima, democràtica, responsable i legal”, Ortega li ha indicat a Rivera que “encara que vostès el que volen és que sigui Espanya la que decideixi el futur de Catalunya, resulta que aquí hi ha una gran majoria de ciutadans que consideren que tenen dret a pronunciar-se sobre l'Estat que vol tenir”.

De la seva banda, Rivera ha negat que Catalunya sigui “sobirana” per decidir: “aquest Parlament no pot declarar la Guerra a Líbia ni decidir que Espanya surti de l'ONU, de l'OTAN o de la UE. I tampoc pot decidir en nom de tots els espanyols”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia