Política

turisme

CiU vol que entrar a la Vila Vella sigui de franc per als tossencs

És una de les condicions de l'oposició per donar suport a la intenció del govern local de cobrar per accedir-hi

La voluntat del govern de Tossa de Mar (TU-PSC) de cobrar entrada per accedir a la Vila Vella podria tenir un insòlit consens en el tens escenari polític local. CiU, únic partit de l'oposició, va mostrar la predisposició a donar suport a la mesura si s'arriba a plantejar. “Des de CiU veiem bé que el patrimoni cultural de Tossa es faci valer”, va assegurar Imma Colom, portaveu de CiU a l'Ajuntament.

La federació, però, hi posa algunes condicions. La primera és que els tossencs puguin accedir de franc a l'històric recinte emmurallat. “Ningú de Tossa de Mar ha de pagar; només han de pagar els turistes”, va reivindicar Colom. Pel que fa als clients dels diversos restaurants i establiments de dins de la Vila Vella, “s'hauria de fer un estudi de com es resol”.

Colom va recordar que una de les regidores de la seva formació, Maria Teresa Moré, anys enrere, quan era edil independent, ja va fer una proposta similar “i tothom se li va tirar a sobre”. Moré hauria arribat a fer un estudi de viabilitat econòmica. Colom, quan va ser alcaldessa entre el 2007 i el 2011, també hauria plantejat la possibilitat de cobrar per accedir a la Vila Vella però la va frenar l'experiència que havia viscut Moré, segons va assegurar.

LA FRASE

Ningú de Tossa de Mar ha de pagar; només han de pagar els turistes
Imma Colom
Portaveu de CiU a Tossa de mar

Ha d'estar “net, polit i endreçat”

La gratuïtat per als tossencs no és l'única condició que CiU posarà al govern local per donar suport a la mesura. Colom també demana que si es cobra per accedir a la Vila Vella sigui perquè el seu interior està en condicions. “Pots fer pagar –va dir Colom– si ho tens net, polit i endreçat; i si tot el patrimoni cultural de dins està en condicions”, amb referència als dos museus que hi ha a l'interior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia