Política

El secret del cas Manga, ajornat fins al desembre

El cas s'acabarà instruint des de Girona, però encara no hi ha data

El cas Manga va esclatar a la Selva el 14 de febrer, com un cas satèl·lit derivat de l'operació Pokémon, que s'instrueix a Lugo. El cas Pokémon –en el qual estan imputats alcaldes gallecs–, investiga una suposada trama per afavorir irregularment concessions públiques, i el setembre va fer un any de l'inici d'aquesta operació. Continua sota secret de sumari, igual que una de les moltes operacions de les quals es van derivar el cas Manga. Aquest últim va destapar-se amb la irrupció dels Agents de Vigilància Duanera a la seu del Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm. El que va portar els agents fins a Santa Coloma de Farners i Sant Hilari Sacalm era la relació de l'empresari de GRS Arc Local, Àlex Ros, amb diverses institucions de les quals hauria, presumptament, obtingut concessions irregularment a canvi de favors.

El cas va esquitxar el llavors president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, que després d'estar detingut i acabar imputat, va acabar deixant tots els seus càrrecs. També va suposar un trasbals per a diversos funcionaris del Consell, que van ser citats a declarar, i va repercutir també en el llavors secretari d'organització d'ERC, Josep Carrapiço, que va dimitir del càrrec a l'espera que s'aclareixi el cas. Un altre dels damnificats va ser Josep Valls, malgrat no haver estat citat a declarar ni estar imputat. Valls, però, era responsable d'Hisenda del Consell Comarcal i estava imputat en el cas Clotilde, i va acabar cedint a les pressions per deixar el càrrec al Consell.

De tot plegat ja fa més de nou mesos, i el cas continua sota secret de sumari, per a l'exasperació dels imputats. La majoria dels advocats defensors han demanat que s'aixequi el secret per acabar amb la indefensió dels seus clients, i per saber exactament de què se'ls acusa. La titular del Jutjat d'Instrucció Número 1 de Lugo, Pilar de Lara, ha decidit prorrogar un mes més el secret. Ara, la data perquè s'aixequi se situa a mitjans de desembre. En tot cas, l'operació Pokémon s'acabarà dividint en diferents parts, que s'instruiran des de diferents ciutats. El cas Manga, doncs, vindrà tard o d'hora a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia