Política

Una Escòcia independent mantindria la lliura, la reina i continuaria a la UE

El primer ministre escocès presenta el Llibre Blanc per la Independència

“La independència posarà els ciutadans d'Escòcia a càrrec del nostre propi destí”, assegura

Un Escòcia independent mantindria la lliura britànica com a moneda, la reina i seguiria sent membre de la Unió Europea però tindria les seves pròpies forces de defensa i recaptaria els seus propis impostos, ha explicat aquest dimarts el primer ministre escocès, Alex Salmond, durant la presentació del Llibre Blanc per la Independència, un document clau en la campanya del referèndum que inclou la visió de l'executiu de Salmond sobre un hipotètic nou estat.

En el document, de 670 pàgines i que busca convèncer els escocesos que votin a favor de la independència en el referèndum del 18 de setembre del pròxim any, Salmond assegura que no caldrà apujar els impostos si Escòcia trenca la seva unió amb Anglaterra de 306 anys. “Sabem que tenim les persones, les capacitats i els recursos per fer d'Escòcia un país de més èxit”, ha defensat Salmond, afegint: “El que necessitem ara són els instruments econòmics i els poders per construir una economia més competitiva, més dinàmica i crear més ocupació”

Per Salmond, la separació crearà una Escòcia “més democràtica, més pròspera i més justa”.

El primer ministre escocès, líder del Partit Nacional Escocès (SNP), ha deixat clar que els impostos escocesos no es gastaran en programes nuclears i que els míssils nuclears del Regne Unit seran retirats d'Escòcia.

“La independència posarà els ciutadans d'Escòcia a càrrec del nostre propi destí”, ha assegurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia