Política

Jordi Pujol diu que “ningú es creu” el federalisme per pèrdua de confiança

L'expresident de la Generalitat assegura que la tercera via “no existeix” perquè l'últim intent va ser l'Estatut i el TC se'l “va carregar de forma vergonyosa”

Considera que si Espanya oferís una alternativa “valdria la pena estudiar-la”

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol creu que el projecte de reforma de la Constitució i el federalisme ja “no se'l creu ningú”, per la pèrdua de “confiança” després de les experiències en terceres vies que va intentar CiU per millorar l'encaix de Catalunya a Espanya.

El dia després que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, defensés el seu projecte federal a Barcelona com a alternativa a la sendera sobiranista de CiU, Pujol, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha rebutjat l'aposta socialista i altres eventuals “terceres vies”.

Per a Pujol, la tercera via “no existeix”, ja que l'últim intent va ser l'Estatut, que el Tribunal Constitucional “es va carregar de forma vergonyosa”.

En aquest sentit, el fundador de CDC ha avisat que s'ha perdut la “confiança” en propostes de l'Estat: “El que digui Rubalcaba, tot això que farem una reforma, això no s'ho creu ningú. Aquest és el tema i aquest és el drama, perquè la pèrdua de confiança en les relacions humanes fa que el viure col·lectiu funcioni malament”.

Pujol ha afirmat no obstant això que si l'Estat oferís una alternativa “valdria la pena estudiar-la”, però “no n'ofereix cap”, de manera que, davant el procés d'“involució” autonòmica que pateix Catalunya, ha apostat per l'Estat propi i ha assegurat que està completament “alineat” amb el que digui el president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia