Política

L'OTAN assenyala que l'adhesió d'una Catalunya independent necessitaria el consens de tots aliats

L'Aliança apunta que la independència implicaria la sortida del bloc i la necessitat de tornar a sol·licitar l'entrada

Matisa que és una qüestió hipotètica i que no vol entrar en detalls

L'OTAN ha assenyalat aquest dilluns que el possible encaix d'una Catalunya o una Escòcia independents en l'Aliança és una “qüestió hipotètica”, encara que ha indicat que, de manera general, l'adhesió de qualsevol nou membre necessita l'aprovació de tots els aliats.

“En general, perquè qualsevol nació s'incorpori a l'Aliança necessitaria obtenir el consens de tots els aliats de l'OTAN”, ha assenyalat la portaveu aliada, Oana Lungescu, a les preguntes dels periodistes a Brussel ·les. Lungescu, en tot cas, ha subratllat que la qüestió és “hipotètica” i no ha volgut entrar en més detalls.

En els últims mesos, la hipotètica independència de Catalunya o Escòcia i el seu futur a la Unió Europea (UE) han estat assumpte constant de debat a Brussel·les. Segons ha repetit la Comissió Europea (CE) en diverses ocasions, una escissió implicaria per al nou Estat la sortida del bloc i la necessitat de tornar a sol·licitar l'adhesió si desitgés ser membre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia