Política

hisenda municipal

L'oposició de Lloret de Mar marca perfil

El PSC i ICV-EUiA llisten les condicions en la negociació del pressupost municipal

El govern de Lloret de Mar (CiU i ERC) exhaureix els últims dies abans de la votació del pressupost per mirar de trobar una entesa amb el PSC i ICV-EUiA. Aquestes dues formacions, però, volen marcar perfil propi i han fet públiques les exigències que posen sobre la taula.

La proposta dels socialistes es basa en cinc eixos: la millora d'escoles i barris; increments de partides socials destinades a educació i benestar i família; un pla de dinamització econòmica; la instauració d'una política d'estalvi energètic als equipaments municipals i la via pública, i l'elaboració d'un estudi de remodelació de la façana marítima, avinguda Just Marlés i Pau Casals. El PSC va aprofitar l'avinentesa per criticar “els grans equipaments mal planificats” que ara “hipotequen” el pressupost municipal. Segons Joan Bernat, portaveu del grup municipal “en aquest moment la despesa corrent no permet fer manteniments que es paguen a través del capítol d'inversió”.

ICV-EUiA també va demanar més partides socials, i que s'augmenti, per exemple. la de beques menjador. També volen engegar el pla local de joventut; augmentar la neteja a l'entorn del camp de futbol del Molí i que hi hagi més programació a la ràdio local. Pel que fa als barris, reclamen millores com ara reformes en carrers i la renovació de diverses vies.

El principal partit de l'oposició, el Millor, és el que més s'ha desmarcat del govern local. El seu portaveu, Marc Fuertes, va vincular el pressupost a la “incontinència”. “És una pèrdua dels nostres diners”, va dir. Fuertes va criticar amb duresa les negociacions del govern amb el PSC i ICV-EUiA. En concret, va carregar contra els dos companys d'oposició: “Es preocupen de disposar de propines del pressupost per a propostes populistes que calmin la seva consciencia, mentre miren cap a terra per no veure la mala gestió que se'ls posa al davant.”

Més diners per a Benestar i Promoció

El govern local encara està negociant el pressupost. Fonts de l'Ajuntament, però, van avançar ahir que preveuen augmentar la dotació a les partides de Benestar i Família i Promoció Econòmica. Lloret Turisme també veuria el seu pressupost incrementat gràcies a la taxa turística. Les línies són dues: “Continuar donant cobertura a les famílies mes afectades per la crisi i establir accions de dinamització econòmica.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia