Política

Mas demana un acord sobre la pregunta de la consulta que eviti “interpretacions diferents”

El president de la Generalitat es mostra convençut que hi haurà un “bon acord” sobre la data i la pregunta, que considera ha de ser “clara i inclusiva”

Herrera defensa la posició d'ICV-EUiA pel dret a decidir i insta el PSC a sumar-se'hi

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha mostrat convençut aquest dimecres al Parlament que “hi haurà acord” sobre la data i la pregunta de la consulta i que serà “un molt bon acord”, tot i que ha demanat que el pacte a que s'arribi sigui clar perquè “l'endemà de l'acord no hi hagi interpretacions diferents sobre l'acord”. Mas ha defensat que la pregunta ha de ser “clara i inclusiva”, en el sentit que sigui “molt majoritària” i ha augurat que en les pròximes setmanes els grups parlamentaris han de fer “un esforç” per aconseguir que “el punt d'intersecció” entre tots els que defensen el dret a decidir inclogui “el màxim consens” i també el màxim nombre de forces polítiques.

Mas ha respost d'aquesta manera al líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que ha refermat durant la sessió de control al president de la Generalitat, el “compromís” del seu grup en la defensa del dret a decidir. “No ens farà fora ningú”, ha assegurat, tot instant el PSC a sumar-se a l'acord sobre la consulta. De fet, ha definit ICV-EUiA com “el pont entre dos visions condemnades a entendre's”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia