Política

Mas s'ha reunit amb la comunitat palestina a Catalunya després del viatge a Israel

El conseller de Presidència i portaveu del govern explica que la trobada es va produir dimecres, després que els palestins mostressin el seu malestar

ICV-EUiA avala que el president viatgi per “buscar suports internacionals a la causa catalana” i a “l'autodeterminació”

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha desvetllat aquest dijous al ple del Parlament que el president de la Generalitat, Artur Mas, es va reunir dimecres amb representants de la Comunitat Palestina a Catalunya. La trobada es va produir unes setmanes després que el viatge a Israel del president provoqués polèmica i les crítiques dels palestins per sentir-se menyspreats en el tracte de Mas respecte del que van rebre els israelians. L'explicació la donat Homs responent a una interpel·lació d'ICV-EUiA, que ha aprofitat per mostrar el seu suport a que el president viatgi per “buscar suports internacionals a la causa catalana” i a “l'autodeterminació” de Catalunya.

La diputada d'ICV-EUiA Sara Vilà ha interpel·lat al conseller de la presidència per preguntar-li per la política del Govern en cooperació i criticar que en els viatges del president pel món, Mas deixi “emprenyats pel camí”, en relació a algunes ONG i a sectors socials com els palestins, que van mostrar el seu rebuig al tracte que el seu país va rebre per part de la delegació catalana durant la visita del president a Israel i, sobretot, a Jerusalem.

En la seva resposta, Homs ha volgut negar “l'anàlisi” d'Iniciativa i d'alguns sectors crítics amb aquest viatge. “És una simplificació immerescuda dir que nosaltres som els 'd'Israel sí, palestina no'. Això no és així”, ha dit, tot desvetllant que dimecres mateix, estant al Parlament, Artur Mas “es va reunir, com ho ha fet altres ocasions, amb la junta de la Comunitat Palestina a Catalunya, i la reunió va anar bé”.

Tot i no donar més detalls, aquesta reunió és evident que arriba en un moment oportú per rebaixar possibles tensions provocades pel viatge de Mas a Israel i les crítiques rebudes posteriorment precisament per part dels palestins.

Vilà ha avalat que Mas vagi pel món per buscar suports al procés català i a la celebració de la consulta, una funció que, després de rebre nombroses acusacions des d'alguns sectors d'Espanya, el president ha negat sovint que faci en els seus viatges. Malgrat això, la diputada d'ICV ha estat clara: “No volem caure en la critica fàcil de C's i PPC de criticar que el president viatgi. Ja ens sembla be i té competències per fer-ho. Si som una nació amb cultura i voluntat pròpies, ho som amb totes les conseqüències i això implica fer acció exterior”, ha dit, tot afegint que “tots els països que aspiren a tenir més autodeterminació han buscat suports internacionals i és absolutament legítim fer-ho”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia