Política

Retiren el passaport als dos expolicies franquistes requerits per la justícia argentina

González Pacheco i Muñecas Aguilar són investigats per la jutgessa argentina María Servini, que va admetre a tràmit una querella pels delictes d'homicidi agreujat, privació il·legal de llibertat, tortures i sostracció de menors

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha retirat els passaports a l'inspector Antonio González Pacheco, conegut com a Billy el Niño, i l'excapità de la Guàrdia Civil Jesús Muñecas Aguilar, i les ha prohibit sortir d'Espanya mentre es tramita la seva extradició a l'Argentina, que els investiga per les tortures que van cometre durant els últims anys del franquisme, segons informen fonts jurídiques.

El magistrat ha acordat la llibertat provisional després d'imposar-los l'obligació de comparèixer cada setmana al jutjat i de facilitar un telèfon de contacte i un domicili on puguin ser permanentment localitzats.

González Pacheco i Muñecas Aguilar, que s'han amagat la cara amb un bufanda i una gorra a la sortida del tribunal, són investigats per la jutgessa argentina María Servini, que el 18 de setembre va dictar una ordre de recerca i captura contra ells després d'admetre a tràmit una querella pels delictes d'homicidi agreujat, privació il·legal de llibertat, tortures i sostracció de menors, en referència als infants robats als seus familiars.

El magistrat els ha preguntat si acceptaven ser extradits a l'Argentina. En haver-se negat, la petició serà revisada en una vista per la Sala penal. Si aquest organisme dóna el vistiplau, la decisió podria ser vetada pel Consell de Ministres. Si l'Audiència Nacional denegués l'extradició, el govern espanyol no tindria marge per executar-la.

El Consell de Ministres va aprovar divendres passat la proposta del ministre de Justícia de donar continuïtat al procediment d'extradició a l'Argentina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia