Política

Sobrequés subratlla el caràcter “acadèmic” i “objectiu” del simposi 'Espanya contra Catalunya'

Anuncia que el Centre d'Història Contemporània està elaborant un informe “demolidor” sobre “l'animadversió” de l'Estat

El PP avisa que si no s'anul·la s'eliminaran les opcions de diàleg amb Madrid

L'Institut d'Estudis Catalans acull aquesta setmana el simposi 'Espanya contra Catalunya: una mirada històrica 1714-2014', organitzat pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya (CHCH) i la Societat Catalana d'Estudis Històrics (SCEH). Davant les crítiques llençades des de determinats sectors acadèmics i mitjans de comunicació al nom i enfocament del congrés, el director del Centre d'Història Contemporània de Catalunya, Jaume Sobrequés, ha insistit en el caràcter “objectiu i acadèmic”del simposi i en el “rigor” dels acadèmics participants. D'altra banda, ha avançat que aquesta institució prepara un informe “demolidor i incontestable” sobre “l'animadversió” històrica d'Espanya envers Catalunya.

El PP en reclama la suspensió

El PP ha insistit aquest dilluns en reclamar al president de la Generalitat, Artur Mas, que anul·li el simposi 'Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)', que comença aquest dijous. “Si no el suspèn no podrà mai més dir que vol dialogar i seure amb el govern d'Espanya per trobar solucions i sortides al conflicte que ell mateix amb ERC ha generat a la política catalana i espanyola”, ha afirmat el portaveu popular, Enric Millo. Creu que el simposi és “una declaració unilateral de conflicte amb Espanya i elimina les possibilitats de dialogar” amb Madrid. A més, retreu al Govern “irresponsabilitat” i que creï “frustració” amb la consulta i avala que Rajoy digui que “no vol ni pot” autoritzar un referèndum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia