Política

El conservador Carlos Lesmes, nou president del CGPJ i del Tribunal Suprem

Amb el suport de setze vots dels vint vocals que formen el Consell General del Poder Judicial, substitueix en el càrrec Gonzalo Moliner

El magistrat conservador del Tribunal Suprem Carlos Lesmes (Madrid, 1958) ha estat escollit aquest migdia pels vint vocals que formen el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) com a nou president d'aquest organisme i del Tribunal Suprem (TS).

Lesmes, que és magistrat de la sala contenciosa-administrativa de l'alt tribunal, substituirà el fins ara president del CGPJ i del TS, Gonzalo Moliner.

L'altra candidata, la també magistrada del Suprem Pilar Teso, ha rebut menys suports que Lesmes en el ple que l'organisme de govern dels jutges ha celebrat aquest dilluns al matí amb aquest únic punt de l'ordre del dia.

Segons ha informat en roda de premsa el vocal Rafael Fernández Valverde, el de més edat del Poder Judicial, Lesmes ha obtingut 16 vots i Pilar Teso, quatre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia