Política

Rajoy apel·la al llegat de “concòrdia” de Mandela per demanar la unitat d'Espanya

El president espanyol insisteix en la crítica cap al Govern i els partits catalans que defensen la divisió amb l'Estat quan “el món” va cap a “grans processos d'unió”

Assisteix a l'acte d'homenatge de l'expresident sud-africà a Johannesburg

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha destacat aquest dimarts el llegat de “concòrdia” que deixa l'expresident sud-africà Nelson Mandela i l'ha volgut traslladat a Espanya expressant el seu desig de que tots els ciutadans estiguin “units” en “temes essencials” com la unitat d'Espanya. “Espero que superem tots els nostres problemes amb sentit comú, lògica i bona voluntat per part de tots”, ha afirmat.

Rajoy s'ha expressat així en declaracions a RNE, de camí a l'estadi Soccer City de Johannesburg, on ha assistit al costat de Felip de Borbó, al funeral per Nelson Mandela.

Rajoy ha destacat el llegat de “molta dignitat” i “també les ànsies enormes de llibertat” de Mandela, un valor que va defensar “una persona que va estar 27 anys a la presó per raons exclusivament polítiques”.

També ha destacat que l'expresident Mandela deixa “concòrdia” perquè malgrat tot el que va viure “mai va ser un revengista” sinó que va intentar “sumar, acordar amb tots, conciliar posicions” i d'aquesta manera “generar convivència entre la gent i procurar la millora dels pobles”.

Preguntat si alguna d'aquestes coses podia aplicar-se a la situació que viu l'Estat, Rajoy ha dit que a ell li agradaria que tots els espanyols estiguessin “units”, en especial “en temes essencials” com la unitat d'Espanya, que ha retratat com “el país més vell d'Europa”, el que té “la unitat nacional aconseguida des de fa més temps”.

Per això ha criticat que en el segle XXI hi hagi gent que defensi plantejaments divisoris, considerant que “estan fora de lloc i no va precisament per la línia cap on va el món, que està en grans processos d'unió”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia