Política

Forcadell: “No ens serveix que la pregunta sigui sobre l'Estat propi perquè no significa res”

La presidenta de l'ACN defensa que cal que s'inclogui la paraula independència

Rebutja que per preservar “la unitat i el consens” es pugui “intoxicar” el resultat de la consulta

La presidenta de la Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha reivindicat aquest dimarts que la pregunta d'una eventual consulta sigui clara i obertament independentista. “No ens serveix que la pregunta sigui sobre l'Estat propi perquè no significa res”, ha assegurat en una entrevista a Els matins de TV3.

Forcadell ha defensat que la pregunta hauria de preguntar directament a la ciutadania per la independència perquè sinó seria un “frau”. També ha rebutjat que s'utilitzin altres expressions: “No pot ser que per preservar la unitat i el consens, s'intoxiqui el resultat de la pregunta”.

L'endemà que ERC hagi emplaçat al govern a reunir els líders polítics aquesta setmana per debatre la pregunta, i assegurar que no descarta fer una crida a la mobilització si el redactat de la pregunta no els satisfà. Forcadella ha afirmat: “Ja hem demostrat la capacitat de mobilització del poble de Catalunya”.

“Hem d'esgotar totes les possibilitats perquè hi hagi una bona pregunta”, ha conclòs la presidenta de l'ANC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia