Política

El govern no pot entendre la resistència de Rajoy a conèixer la voluntat del poble català

Homs replica al president espanyol que permetre la consulta no vol dir estar a favor de la independència

Es queixa que sempre es parli de duplicitats en el costat de les comunitats i no en el de l'Estat

El conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha reconegut aquest dimarts que no pot concebre la resistència del president espanyol, Mariano Rajoy, a conèixer la voluntat del poble català. Després de les diverses declaracions de Rajoy tornant a tancar la porta a una consulta, Homs ha considerat “sorprenent” que un president d'un estat “es resisteixi” tant a escoltar la veu de la ciutadania. “No podem concebre que un dirigent compromès amb la democràcia precisament rebutgi el que és genuïnament una expressió democràtica, com és el fet de poder votar”, ha argumentat en roda de premsa, on li ha recordat que permetre la consulta no vol dir estar a favor de la independència.

Després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha opinat que Rajoy “té mal entès” el que significa autoritzar la consulta, perquè “no pressuposa estar a favor d'una cosa o d'una altra”, sinó que “simplement és donar la capacitat de decisió a qui l'ha de tenir sempre”. El conseller ha demanat a Rajoy que separi la seva posició, que és la de la “unitat d'Espanya”, del fet de poder votar per part del poble català. “Esperem que Rajoy en aquesta reflexió hi acabi entrant, alguns ja ho han fet, com Izquierda Unida”, ha recordat.

El govern espanyol, “trampós” amb la CORA

Pel que fa a l'informe sobre duplicitats que ha elaborat el govern espanyol, Homs ha considerat “trampós” que es lligui el compliment d'aquestes recomanacions al compliment dels objectius de dèficit. “No s'hi val deixar a un mal finançat i, com a conseqüència d'aquest mal finançament i d'aplicar unes lleis que ells fan, incomplir l'objectiu de dèficit i llavors et penalitzen i et fan eliminar institucions”, ha argumentat.

També s'ha queixat que sempre es parli de duplicitats en el costat de les comunitats i no en el de l'Estat. En tot cas, ha reiterat el que va transmetre la vicepresidenta del govern dilluns, que va confirmar una via de diàleg oberta amb Soraya Sáenz de Santamaría però va advertir que la Generalitat defensarà les seves competències.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia