Política

Duran diu que encara no hi ha “ni un sol pacte sobre la pregunta” i demana “generositat” als partits

Assegura que “queda temps” per arribar a un acord i que Mas és qui farà “de manera discreta”els contactes amb els dirigents dels partits

Confirma que es reunirà amb Junqueras divendres perquè “pràcticament no ens coneixem” i assegura que no parlaran de la pregunta

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest dimecres que malgrat les informacions que s'han publicat “encara no hi ha ni un sol pacte sobre la pregunta” de la consulta. Segons Duran, encara “queda temps” per arribar a un acord i “el president Mas, i de manera discreta farà els seus contactes amb els dirigents dels partits”. En aquest marc, s'ha mostrat “convençut” que les forces seran capaces “que existeixi una posició comuna entre tots” perquè “de no ser així el que faria Catalunya i els partits és un autèntic ridícul” que “no es poden permetre”. Per aquest motiu ha recordat que cal que les forces siguin “generoses unes i altres” per “arribar a un denominador comú”.

Duran i Lleida ha fet aquestes manifestacions als passadissos del Congrés abans d'assistir a la sessió de control al govern espanyol.

Respecte a la reunió que mantindrà amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, el pròxim divendres a Barcelona, Duran i Lleida ha afirmat que aquesta és una trobada que “no té res a veure amb la pregunta” i tots dos es devien perquè “pràcticament no ens coneixem” i “és bo que un dirigent pugui tenir relacions amb tothom”.

“És una reunió per conèixer-nos i parlar, perquè el diàleg és fonamental en política”, ha dit, “i aquest és l'objectiu, no un altre”.

Segons Duran, en aquesta reunió “no hi serà” el tema de la consulta, perquè aquesta és una qüestió que aborden de manera “bilateral” el president de la Generalitat, Artur Mas, i els dirigents dels partits, i “cal deixar en mans del president d'una manera molt discreta”.

D'altra banda, no ha volgut entrar a valorar la celebració del simposi titulat “Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)”, perquè, ha argumentat, no és historiador.

Sobre les denúncies d'alguns partits, que han portat la celebració d'aquest simposi davant la Fiscalia perquè creuen que incorre en un delicte d'incitació a l'odi, ha afirmat que “si hi ha una denúncia els jutges resoldran”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia