Política

Mas i els líders dels partits favorables a la consulta es reuneixen per intentar tancar un acord sobre la pregunta

La reunió ha començat cap a les 11h del matí

ERC convoca una executiva extraordinària aquest dijous

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit aquest dijous al Palau de la Generalitat amb els líders dels partits favorables a la consulta per intentar tancar un acord sobre la pregunta.

La reunió ha començat pels volts de les 11 del matí amb la presència del president d'ERC, Oriol Junqueras, del coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, el líder d'EUiA, Joan Mena, i els diputats de la CUP David Fernàndez i Quim Arrufat, entre d'altres. Herrera ha entrat al Palau a les 11h del matí i Junqueras ho ha fet uns minuts més tard en cotxe per la porta principal de la plaça Sant Jaume.

Fonts d'ERC han explicat a l'ACN que tenen esperances que aquest dijous es pugui perfilar un acord sobre la consulta i que la trobada amb Mas serveixi per fer un salt endavant en les negociacions.

La trobada d'avui precedeix a la que demà mantindran Oriol Junqueras i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, encara que és probable que es produeixin més contactes.

Fonts consultades per Efe han explicat que és possible que avui mateix pugui arribar-se a un acord o preacord sobre la pregunta de la consulta, el que activaria reunions en les direccions dels partits implicats.

La direcció d'ERC ha convocat d'urgència una reunió extraordinària per a dos quarts de tres de la tarda davant la possibilitat que hi hagi un acord sobre la pregunta de la consulta, segons han confirmat fonts dels republicans a l'ACN. Seria l'executiva qui ratifiqui o no l'eventual pacte que pugui sortir de la reunió d'alt nivell celebrada al Palau de la Generalitat.

El president Mas va donar de marge fins a final d'any per arribar a un pacte sobre la data i la pregunta de la consulta catalana i la reunió d'avui ha de servir per activar els contactes per accelerar un consens que ha de satisfer CDC, UDC, ERC, ICV, EUiA i la CUP. Els socialistes catalans es van despenjar d'aquest procés en considerar que calia partir d'un acord previ entre el govern i l'Estat, que a hores d'ara no existeix.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, tenia previst assistir a la inauguració de l'exposició 'Premi Internacional Catalunya. 25 anys', però finalment no hi ha anat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.