Política

Rovira: “Ho tenim tot acordat fins al final”

La secretària general d'ERC remarca que es farà “el que calgui perquè aquest 9 de novembre sigui viu i possible”

Rovira explica que ara l'objectiu és que tot el món sàpiga que el govern espanyol juga a falsos debats polítics

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha admès aquest dilluns que encara no pot respondre a la pregunta de si ERC ha d'entrar al govern o no després de concretar la data i la pregunta de la consulta. Ara bé, dit això, ha reiterat: “Sempre hem dit que farem el que calgui per trobar la millor fórmula en aquest procés extraordinari que viu el país”.

Un procés en què, segons ha assegurat en una entrevista a Els Matins de TV3, “ho tenim tot acordat fins al final”. Així, Rovira ha detallat que en l'última reunió de les forces polítiques a favor del dret a decidir es va acordar que “per defensar el dret de vot s'arribarà fins al final”. “Ara -ha continuat- volem que tot el món sàpiga a què juga el govern espanyol: a falsos debats jurídics”.

Al seu entendre, la situació en la qual es troba ara Catalunya, “ha de traspassar fronteres”. “No ens deixen votar. Que ens diguin quin llei no deixa votar. És il·legal en un estat democràtic i de dret?”. La secretària general d'ERC ha recordat que hi ha vies legals per poder convocar un referèndum sense trencar cap marc. Per tant, “les vies legals hi són i el document que s'entrega al Congrés necessita una resposta; i si el govern espanyol tingués voluntat política i estigués assegut en una taula dialogant i negociant no hagués calgut extremar així les posicions”.

Segons Rovira, no han tingut temps encara de parlar sobre si ERC ha d'entrar ara en l'executiu d'Artur Mas. “No cal oblidar tampoc que està molt bé que de cara a l'exterior es vegi que el govern està a favor del dret a decidir i que hi ha una oposició cada cop més àmplia que també. Si cal que entrem al govern en favor del país, ho farem, però cal veure si és necessari. ERC farà el que calgui perquè aquest 9 de novembre sigui viu i possible”, ha apuntat.

Pel que fa a la pregunta triada per a la consulta sobiranista, Rovira ha insistit que des d'ERC estan convençuts que és una bona pregunta. “Primer, perquè és el primer cop que podem votar independència; i, després, perquè estem convençuts que podem guanyar-la”, ha argumentat.

A més, “qualsevol interpretació dels resultats estarà presidida per uns principis molt bàsics: la claredat i la transparència. Guanyarà la resposta més votada. Qui vulgui afeblir l'acord al qual hem arribat no se'n sortirà”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia