Política

Cospedal: “La unitat d'Espanya no és negociable”

La secretària general del PP indica que qui ha posat Catalunya al caire de l'abisme és qui ha de buscar solució

Cospedal insisteix que el seu partit seguirà lluitant “pel dret a decidir el futur entre tots els espanyols”

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha insistit aquest dilluns que la unitat d'Espanya “no és negociable” i que els que han “d'oferir una solució” al debat català són precisament “els que han posat Catalunya al caire de l'abisme”. En aquest sentit, Cospedal ha recordat les paraules del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, davant l'anunci d'una consulta a Catalunya -que segons va subratllar Rajoy no se celebraria per ser inconstitucional- i ha assegurat que “no es pot privar els catalans dels seus drets com a ciutadans espanyols i de la Unió Europea”.

Per això, a la pregunta de si ha de buscar el govern espanyol una solució negociada, la número dos del PP ha dit que tal com va plantejar Rajoy “no és negociable la unitat, no és negociable el dret de tots espanyols a decidir el seu futur i tampoc no són negociables els drets dels catalans com a espanyols i europeus”. “A partir d'aquí, els qui han posat els catalans al caire de l'abisme són els que han d'oferir una solució i els que han de modular o modelar el seu missatge”, ha afegit.

Cospedal ha indicat que el seu partit “lluitarà” per defensar aquests drets dels catalans i els espanyols així com la unitat del país, en un moment en què cal que “estem tots junts” i “ratificar un passat molt fructífer en comú i un present que té la possibilitat de millorar de manera substancial. I un futur, ha reiterat, “en què no es pot privar els catalans dels seus drets com a ciutadans espanyols i europeus”.

Davant de les propostes d'altres partits que el govern deixi d'ajudar la Generalitat amb plans com el de proveïdors, Cospedal ha indicat que els proveïdors de les administracions públiques tenen “el mateix dret” que la resta a que cobrin pels seus serveis. “S'ha de celebrar, cal celebrar, i deixar ben clar, que el govern d'Espanya tracta de la mateixa manera els ciutadans de tota Espanya, perquè d'altra manera s'estaria castigant els catalans i no al govern de Catalunya”, ha afegit.

No ha volgut en qualsevol cas opinar sobre les propostes de partits com UPyD, i ha indicat que el que li “val” és allò dit Mariano Rajoy, que ha deixat “ben clar” que la seva obligació és “complir la llei, defensar la Constitució”, i “no permetre que als espanyols i als catalans se'ls treguin drets”. Això, ha afegit, “és el que compta i comptarà a l'hora de la veritat”.

María Dolores de Cospedal ha indicat a més que de cara a les eleccions europees el PP, com a partit nacional, té l'obligació de defensar els drets dels catalans com a ciutadans espanyols i de la UE, i “per descomptat” que la campanya electoral abundarà en aquesta idea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia