Política

Camacho: “Gran Bretanya va suspendre l'autonomia de l'Ulster i no va passar res”

Avisa al president Mas que si es gasta “un sol euro” en la consulta pot cometre un delicte de malversació

“Catalunya no té dret a decidir, Catalunya no és sobirana”, assegura

La líder del PP català, Alícia Sànchez-Camacho, ha afirmat aquest dijous que “Gran Bretanya va suspendre l'autonomia de l'Ulster de forma pacífica i no va passar res”, en referència al rebombori i les crítiques que suscita a Catalunya la possibilitat expressada per diversos polítics d'aplicar l'article 155 de la Constitució, en què es contempla la suspensió d'un autonomia, si se celebra la consulta. “Aquí s'estripen les vestidures per la suspensió de l'autonomia”, ha assegurat, tot afirmant que “Catalunya no té dret a decidir” perquè “Catalunya no és sobirana”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Camacho ha assegurat que a l'article 155.2 de la Constitució es contemplen diverses “sancions” per incompliment per part d'una autonomia, entre les quals la inhabilitació del president. “No hem d'arribar a aquesta situació”, ha considerat, però també ha afirmat que “qui desafia la llei és la persona que la incompleix no qui posa la sanció”, en referència a Artur Mas i al govern espanyol.

Camacho ha repetit la frase que ahir va pronunciar Mariano Rajoy al Congrés, en què va assegurat que el dret a l'autodeterminació no existeix en “cap Constitució” del món, tot i que després es va saber que sí que s'inclou en les de Portugal i Brasil. “És mentida que Portugal i Brasil reconeguin el dret a l'autodeterminació”, ha afirmat.

La dirigent del PP ha defensat haver portat els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries i ha avisat Mas que si la consulta tira endavant pot cometre un delicte de malversació: “Si Artur Mas o el govern es gasta un sol euro en el cens electoral o en el procés d'una consulta il·legal, estarà incomplint la llei”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia