Política

Llum verd definitiu a la reforma local

El Congrés aprova la normativa tot i les dures crítiques de CiU, ERC i el PSOE

Dos dies després de la seva aprovació en el Senat, el Congrés va donar ahir el llum verd definitiu a la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local gràcies a la majoria del PP i el suport del PNB i UPN. El tràmit es va superar amb dures crítiques per part de CiU i ERC, i amb la frontal oposició del PSOE, que va anunciar la seva intenció de derogar-la quan canviïn les majories parlamentàries. El diputat de CiU Carles Pàramo va qualificar la llei d'“atemptat” contra les competències previstes a l'Estatut, mentre que la republicana Teresa Jordà va afirmar que, amb la norma, el govern espanyol fa una passa més cap al seu “ideal d'estat unitari”. El portaveu adjunt del PP al Congrés va sostenir que la reforma té un suport ampli. “Vostès insultin, menteixin i nosaltres continuarem millorant la qualitat de vida dels ciutadans”, va etzibar als crítics.

A Catalunya, la llei topa amb l'oposició dels partits catalans, que estan tramitant una normativa pròpia al Parlament, i també de les administracions més directament afectades. Ahir, hi va haver concentracions de protesta al davant de les quatre diputacions catalanes, i avui està previst que l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, CCOO i UGT facin públic el seu pla d'actuació contra la reforma. El govern ja va avançar dimarts la seva intenció de tirar endavant la tramitació de la llei catalana i portar l'estatal al Tribunal Constitucional el 2015, quan entri en vigor coincidint amb les eleccions municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia