Política

El Consell per a la Transició Nacional proposa un Consell Catalano-Espanyol per mantenir les relacions després de la independència

El president del CATN, Carles Viver Pi-Sunyer, presenta quatre nous informes sobre l'Administració Tributària, la cooperació Catalunya-Espanya, la internacionalització de la consulta i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

El Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) ha proposat la creació d'un Consell Catalano-Espanyol, inspirat en el model del Benelux, per mantenir i impulsar les relacions entre un eventual Estat català i Espanya. El president del CATN, Carles Viver Pi-Sunyer, ha presentat aquest divendres quatre nous informes en què també recomana al president de la Generalitat, Artur Mas, “internacionalitzar” el procés sobiranista buscant complicitats en la comunitat internacional per aconseguir la consulta.

Aquestes propostes figuren en els quatre informes presentats pel CATN per a la preparació d'“estructures d'Estat” que concreten en com s'ha d'articular l'Administració Tributària, la cooperació Catalunya i Espanya, la internacionalització de la consulta i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

En una roda de premsa, Pi-Sunyer, ha dit que la conversió de Catalunya en un Estat podria ser una “magnifica oportunitat” per mantenir relacions “estretes i constructives” entre Catalunya i Espanya, “segurament millors que les que existeixen en l'actualitat.

També ha exposat que el Govern hauria de fer un “pla executiu” per defensar que els catalans puguin votar, però també per presentar Catalunya com un futur actor internacional de pes. Així, Viver Pi-Sunyer ha demanat a la Generalitat que no vagi a l'estranger només a reclamar la consulta, sinó a presentar el rol internacional que pot jugar una Catalunya independent, com el de “contribuir a la governança democràtica d'Europa” i, per tant, a reforçar l'europeisme, ha dit al costat del portaveu del Govern, Francesc Homs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia