Política

Duran a Junqueras: “La candidatura unitària no és possible perquè ICV ha dit no i ERC no en té cap ganes”

El líder d'UDC desmenteix les afirmacions del president d'ERC i assegura que el seu partit “no ha dit res”

Demana que no es faci servir Unió de “boc expiatori”

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest diumenge que la candidatura unitària no és possible perquè ERC i ICV no volen.

El secretari general de CiU ha respost així a les declaracions fetes pel president d'ERC,Oriol Junqueras, en l'entrevista publicada avui per aquest diari, en què descarta una candidatura unitària per a les eleccions europees de maig de 2014 “perquè Iniciativa ja ha dit que no vol anar amb Convergència, Convergència no vol ni iniciativa ni la CUP, la CUP no vol convergència i Unió no vol ERC”.

En una piulada aquesta tarda al seu perfil a la xarxa social Twitter, Duran retreu a Junqueras que, segons ell, “enganyi la ciutadania” i replica que “si la candidatura unitària no és possible és perquè ICV ha dit ‘no' i ERC no en té cap ganes”. “Unió no ha dit res. No som el boc expiatori”, ha assegurat.

El president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, aposta per una “candidatura de país” als comicis europeus de l'any que ve que aglutini tots els partits que van acordar la consulta sobiranista, així com entitats favorables al procés.

De moment ICV ja ha descartat obertament presentar-se amb CiU als comicis i Unió, tot i que no ha tancat completament les portes a la candidatura unitària, ha expressat algunes reticències.

ERC tampoc ha aparcat del tot la proposta de CDC però, Junqueras ha avançat en declaracions a aquest diari que el seu partit no vol contribuir “a fracturar CiU per les europees”, en referència a una candidatura que agrupés CDC i ERC sense UDC. A més, el seu candidat als comicis al Parlament Europeu, Josep Maria Terricabras, ja manté converses amb EH Bildu i BNG.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia