Política

política municipal

Rosique plegarà si així es fa la moció de censura a Vidreres

La regidora socialista ofereix a la resta de regidors de l'oposició dimitir si serveix per fer fora de l'alcaldia Jordi Camps

“Si el problema sóc jo, traiem el problema del mig”, diu l'exalcaldessa

Ruth Rosique, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Vidreres, ha ofert a la resta de l'oposició la seva dimissió si així es facilita la moció de censura contra l'alcalde, Jordi Camps (CiU). “Tot i que ho trobo molt injust, poso el càrrec a disposició”, va explicar Rosique, que hi va afegir que ho feia “sense parlar-ho ni amb el grup municipal ni amb el partit”.

Rosique va ser alcaldessa el mandat anterior. El nou Ajuntament, fruit de les eleccions municipals del 2011, va deixar un pacte de govern entre CiU i VsT-ERC. Aquests darrers, però, van sortir del govern local al setembre passat després de saber-se que l'Oficina Antifrau estava investigant l'Ajuntament i l'alcalde i que aquest els ho havia amagat, fins i tot fent un mal ús del registre municipal –com ell mateix va admetre i com també està investigant Antifrau–. Tot i que des d'aleshores el govern local de Vidreres està format només per 4 dels 13 regidors del ple, l'oposició no ha presentat cap moció de censura per manca de proposta alternativa. “La justificació d'Esquerra era que fer-me a mi alcaldessa era retornar al passat”, va apuntar Rosique, que per això va refermar la solució: “És injust, però els poso el meu cap sobre la taula.” La socialista considera: “Si el problema sóc jo, traiem el problema del mig i continuem treballant per Vidreres”, va sentenciar.

Tot i apostar per un relleu a l'alcaldia i que Camps deixi de ser alcalde, Rosique va valorar de manera positiva la feina que els diversos regidors de l'oposició estan fent: “Estem treballant molt bé”, va concloure.

LA FRASE

Si el problema sóc jo, traiem el problema del mig i continuem treballant per Vidreres
Ruth Rosique
Portaveu del psc a Vidreres

LA XIFRA

4
regidors
conformen el govern local de Vidreres (CiU), d'un plenari de 13.

VsT-ERC troba prematur el pacte

VsT-ERC va fer una valoració “positiva” i “de sorpresa” a la proposta de la socialista Ruth Rosique. Però la va rebutjar. L'antic soci de CiU descarta per ara presentar una moció de censura, encara que sigui amb un candidat diferent a Rosique. “Tenim punts de vista diferents als socialistes”, va explicar Eduard Adrobau, portaveu de VsT-ERC, que va considerar que per presentar una moció de censura “necessitaríem tenir en comú la visió del poble.” És per això que el republicà considera que “s'ha de treballar en aquesta direcció” i que per ara és prematur parlar de moció de censura. “Nosaltres volem construir i millorar el poble, sigui des del govern o des de l'oposició.” Els tres regidors de VsT-ERC són indispensables per impulsar la moció de censura.

Adrobau també va lamentar que, malgrat haver-se ofert a CiU per negociar els pressupostos i fins i tot mostrar-se disposats a aprovar-los-hi, “encara no hem rebut cap oferta per col·laborar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia