Política

Margallo avisa que demanar la consulta és molt “perillós”

El ministre d'Afers Estrangers alerta que un estat català podria naufragar

Reclama recuperar la via del pacte

“Demanar el que és possible és sensat, demanar el que és probable és temerari, demanar el que és impossible és altament perillós.” Aquesta és la reflexió que va fer ahir el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, quan li van preguntar sobre la consulta durant un col·loqui a Barcelona. Precisament qui va fer la pregunta va ser la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. “No és la democràcia i escoltar la veu del poble català la millor sortida per afrontar la situació actual?”, va preguntar Casals. El ministre va insistir que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea en cas d'independència i que tindria greus problemes pel que fa al deute i els inversors. “No m'agradaria que Catalunya naufragués”, va puntualitzar.

Solució negociada

En aquest sentit, Margallo va subratllar que la millor manera de resoldre la crisi entre Catalunya i l'Estat espanyol és “parlant i sent tolerant”, i va afegir-hi: “Cal fugir de posicions de força, de desafiaments que no condueixen enlloc, i recuperar la via catalana del pactisme.” Segons el ministre, el govern espanyol sempre té “les portes obertes sense data de caducitat”. Això sí, va remarcar que aquest diàleg ha de tenir lloc dins del marc de la legalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia