Política

Duran critica que PP i PSOE es tanquin en banda amb la consulta i que el diàleg acabarà sent “impossible”

No preveu que ERC entri al Govern tot i que admet que el rebuig de l'Estat a la consulta pot “remoure les aigües”

El secretari general de CiU i president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha pronosticat aquest divendres que el diàleg amb el govern espanyol acabarà sent “impossible” pel clima que es crearà. En la seva carta-web, Duran ha apostat per debatre la consulta al Congrés el més aviat possible, perquè “amb el clima que es crearà, el diàleg serà encara més difícil”. “Vaja, m'atreveixo a pronosticar que impossible”, ha afegit.

Duran ha defensat portar la consulta al Congrés el més aviat possible, i ja ha donat per fet que es debatrà abans la iniciativa que presentin els grups. Ha refermat la voluntat de CiU i de Catalunya de dialogar, i ha lamentat que els que es tanquin en banda siguin PP i PSOE. De fet, ha augurat que el clima serà de declaracions i contradeclaracions serà cada cop més difícil i que el diàleg acabarà sent “impossible”.

El líder d'UDC ha insistit que la consulta és legal, i ha celebrat que el president de la Generalitat ho hagi reiterat en la seva primera compareixença de l'any. A parer de Duran, si políticament es volgués la consulta, té encaix legal en la Constitució, perquè el seu resultat és consultiu i no vinculant, “no pretén imposar unilateralment res al conjunt de la ciutadania espanyola”. En aquest sentit, ha reiterat que “no hi haurà independència sense acord amb Espanya i sense tenir en compte la UE” i ha coincidit amb Francesc Homs que PP i PSOE confonen consulta amb un dels seus possibles resultats. “És molt important no identificar consulta amb independència, convé que ho tinguem molt present, i que fem les coses bé i sense cremar etapes”, ha dit.

Sobre ERC, ha indicat que “res es preveu que pugui canviar” l'actual relació de CiU i els republicans, però ha afegit que “una altra cosa és que la negativa del govern central al diàleg i a l'autorització de la consulta pugui remoure les aigües”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia