Política

Els partits augmenten la pressió als socialistes per la votació del 150.2

CiU, ERC i ICV intensifiquen les crides al PSC

Demanen als de Navarro que dijous no s'oposin a demanar la transferència per poder convocar la consulta

A pocs dies perquè es voti en el Parlament, dijous, la petició per tal que el govern espanyol traspassi per la via de l'article 150.2 de la Constitució la competència per fer referèndums per poder celebrar la consulta el 9 de novembre, els partits van redoblar ahir les seves crides perquè el PSC hi voti a favor. CiU, ERC i ICV, que junt amb la CUP i EUiA van acordar la data i la pregunta, van emplaçar els socialistes a donar suport a una fórmula que garantiria la “legalitat” de la convocatòria.

El president del consell nacional d'Unió i conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va demanar al PSC una “reflexió serena” sobre el sentit de la votació. I va recordar que si el que vol la direcció dels socialistes, encapçalada per Pere Navarro, és una consulta “legal i acordada” amb l'Estat, el primer pas per fer-la és que es transfereixin les competències per poder-la convocar.

També va collar el PSC el vicesecretari general i portaveu adjunt d'ERC al Parlament. Oriol Amorós va recordar que els socialistes es van presentar a les eleccions del 25 de novembre amb “un programa electoral demòcrata”. I els va convidar a “sumar-se” a un bloc de forces que, va dir, volen fer possible que els catalans decideixin el seu futur “democràticament”.

Com CiU i ERC, ICV va demanar al PSC que voti favorablement a la via del 150.2. Però la coordinadora nacional dels ecosocialistes, Dolors Camats, va retreure a la federació i als republicans que vulguin enganxar el ple amb el que divendres s'hauria de fer per aprovar el pressupost del 2014.

LES FRASES

Convido a la reflexió el PSC. Si vol una consulta legal i acordada, el primer pas és demanar les competències
Ramon Espadaler
conseller d'interior
Que el PSC se sumi a la majoria demòcrata perquè els catalans puguin votar democràticament i decidir el seu futur
Oriol Amorós
vicesecretari general d'erc
Que Pere Navarro faci un esforç per demanar al PSOE i al PP que ens deixin votar
Dolors Camats
coordinadora nacional icv
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia