Política

L'executiva del PSC reitera el “no” a la via 150.2 i rebutja cap “perill elevat” de vots diferenciats

Lucena destaca el “to esportiu” dels diputats crítics que han expressat que el mandat del Consell Nacional, òrgan màxim del partit, “no dóna marge de valorar un vot diferent al de l'oposició” a la votació per demanar al Congrés el traspàs de competències sobre referèndums

L'executiva del PSC ha reiterat aquest dilluns el seu vot en contra en la votació que es farà dijous al Parlament per demanar al Congrés dels Diputats el traspàs de competències en matèria de referèndum, a través de l'article 150.2 de la Constitució. Així ho ha explicat en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva, el portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, que a més ha assegurat que no hi ha “un perill elevat” que dijous hi hagi vots diferenciats dins del PSC. De fet, Lucena ha explicat que en el debat que hi ha hagut a l'executiva, ha vist “un to esportiu” entre els “diputats crítics”, que assegura que han fet evident que el mandat dictat pel Consell Nacional “no dóna marge de valorar un vot diferent al de l'oposició” en la via 150.2.

L'opinió majoritària, ha reiterat Lucena, ha estat la “d'oposar-se” a la petició per reclamar al Congrés el traspàs de competències en matèria de referèndum. Amb tot, ha reconegut que alguns membres de l'executiva han expressat la necessitat de valorar un vot diferenciat, però que el “mandat” del Consell Nacional ho fa difícil, cosa que ha portat l'executiva a reiterar la seva oposició.

De la mateixa manera, Lucena no ha volgut entrar a valorar les conseqüències que tindria un vot diferenciat per part d'alguns diputats. “Hi ha un mandat tan contundent” del Consell Nacional que “no se'm passa pel cap” que hi pugui haver vots diferenciats i, per tant, “no sóc capaç de fer hipòtesis de les conseqüències que tindria el vot diferenciat d'un diputat del PSC”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.