Política

Una “reunió incòmoda” per a Artur Mas

El president es reunirà demà amb Maroni, president de la Llombardia

Roberto Maroni, president de la Llombardia, es troba de viatge institucional a Catalunya. Oficialment, per promocionar l'exposició internacional de Milà del 2015 i enfortir els lligams entre els dos territoris en el marc de l'associació Quatre Motors d'Europa. Però Maroni és, a més, l'home fort de la Lliga Nord, el partit xenòfob d'extrema dreta vinculat a Plataforma per Catalunya i al Front National de Le Pen.

La trobada entre els dos presidents serà viscuda de manera ben diferent per cadascun d'ells. Mentre que Maroni fa propaganda de la reunió amb Mas des de fa setmanes a les xarxes socials, fonts de Presidència volen deixar clar que Mas es veu obligat a rebre Maroni atès el seu càrrec de president de la Llombardia, però que es tracta d'una “reunió incòmoda” i de “perfil baix”.

La Lliga Nord defensa la secessió d'una “nació padana” inventada pel fundador del partit, Umberto Bossi, que no es basa en cap realitat històrica, sinó en qüestions de “supremacia racial”. Els leghisti volen aprofitar el ressò mediàtic de l'independentisme català en benefici propi, alhora que desprestigien la lluita del poble català als ulls dels italians. És per això que l'expresident Pujol va recordar al diari italià La Repubblica, el 27 de desembre, que, “al contrari de la Lliga, l'independentisme català no té res a veure amb el menyspreu a l'estranger, al dèbil”. La trobada, però, serà instrumentalitzada per la Lliga Nord i pels qui estan interessats a fer que a Itàlia l'independentisme català continuï tenint mala imatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia